Ook in de winter buiten genieten van de tuin
Tuinideeën Seizoenen Achtertuin ideeën

Ook in de winter buiten genieten van de tuin

Zodra de oktobermaand nagenoeg voorbij is gaat de temperatuur weer omlaag wat het nagenoeg ondraaglijk maakt om buiten op de veranda of onder de overkapping buiten te kunnen zitten. De barbecue gaat de opslag of het hok weer in, de kussens voor de tuinstoelen worden ingepakt en op een warme droge plek neergelegd om schimmel te voorkomen, de veranda of overkapping wordt achtergelaten wachtend op het nieuwe voorjaar. Maar dit kan ook anders!

Geniet ieder jaar langer van de tuin, de buitenlucht, maak de huiskamer in de winter groter en houdt die barbecue lekker aan de praat.

Hoe wordt er in de zomer tijd doorgebracht in de tuin

Voor degene die een woning met voor en/of achtertuin hebben voelt het in de zomerdagen alsof je huis vele malen groter is dan voorheen. Via de tuindeuren, schuifdeur of gewone deur kan heel eenvoudig de tuin betreden worden waarbij het nog steeds voelt alsof je in huis staat aangezien de temperatuur ook hier nog steeds aangenaam is. Lekker tussen de planten en bloem zitten en genieten van de frisse lucht die er buiten op je af komen.

Wordt het in huis te warm dan sluit je de deuren en ramen en zet je de mobiele airco met slang aan zodat het binnenshuis weer aangenaam koel werken en leven wordt. Thuiswerken in de zomer betekent dat er lekker in de tuin gezeten kan worden. Werken in de frisse lucht tussen de bloemen, vogels en langs zoemende bijen. Lekker werken aan je webdesign bedrijf vanuit de hangmat of luie tuinstoel.

De winter en in de tuin genieten

Tijdens de winterdagen is dat juist heel anders. Aangezien het buiten veel kouder is kun je de hele dag niet buiten onder de overkapping of veranda zitten en lekker comfortabel genieten van de frisse buitenlucht en flora en fauna in de tuin.

Pak dit eens anders aan!

De manier waarop je thuis zijn beleefd wordt heel anders indien er meer leefruimte in en om huis ontstaat. Zeker indien je hier gedurende het hele jaar lekker van kunt genieten. Door een houtkachel, pelletkachel, elektrische straalkachel of heater onder de overkapping te installeren wordt er plaatselijke warmte gecreëerd waar jij dat precies wilt. Richt deze bijvoorbeeld naar je tuinset of stoelen en merk dat je zelfs tijdens de koudere dagen van het jaar aangenaam buiten kunt zitten. Een kleedje voor over de voeten, een lekker warm kopje thee of chocomel erbij en ervaar zelfs tijdens de winter een fijne buitenbeleving in eigen tuin.

Verandazeilen of gordijnen voor onder de overkapping of veranda kunnen ook een oplossing bieden bij het creëren van deze beleving. Door het creëren van een soort van tent houdt je de warmte die in deze ruimte gebracht wordt bij je. Een kachel, elektrische verwarming of een mobiele airco kopen kan de buitenruimte eenvoudig voorzien van een heerlijk aangename temperatuur.

Ben je het zat om tijdens de winterdagen telkens maar opgesloten te zitten in je huis, wil je het zomergevoel nog even vasthouden, het gehele jaar blijven barbecueën en genieten van de tuin en het buiten zijn. Dan is het leuk om in de herfst en winter de achtertuin om te toveren tot een leefgedeelte waar lekker warm en knus genoten kan worden van de buitenwereld, natuur en frisse lucht.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten