Ontdek de 4 praktische voordelen van een PVC vloer!
Interieur Woonideeën Wooninspiratie

Ontdek de 4 praktische voordelen van een PVC vloer!

Kan jouw woning een nieuwe vloer gebruiken, maar ben je er nog niet uit welke? Eén van de opties, die tegenwoordig steeds populairder wordt, is een PVC vloer. En dat is niet voor niets: PVC is duurzaam en enorm veelzijdig. Benieuwd naar de voordelen en een aantal tips?

1. Geniet van een lange levensduur

PVC (polyvinylchloride) is een sterk materiaal dat bestand is tegen slijtage, krassen en vlekken. Dit zorgt ervoor dat een PVC vloer zelfs in drukke huishoudens met kinderen en huisdieren zijn glans en kwaliteit behoudt, zelfs na jarenlang gebruik. Met de juiste zorg en onderhoud kan een PVC vloer wel tientallen jaren meegaan. 

2. Eenvoudig in onderhoud

Een ander voordeel van PVC vloeren is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. In tegenstelling tot sommige andere vloeren, vereist PVC geen ingewikkeld of tijdrovend onderhoud. Het regelmatig vegen en af en toe dweilen met een mild reinigingsmiddel is meestal voldoende om de vloer schoon en fris te houden.

Tip: Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en schurende materialen, omdat deze de oppervlaktelaag van de PVC vloer kunnen beschadigen.

3. Geluiddempend PVC 

Wist je dat PVC geluidsisolerend is? Dit is vooral handig in appartementen of woningen met meerdere verdiepingen, waar geluidsisolatie belangrijk is. Bovendien voelt een PVC vloer aangenaam aan de voeten. Zeker als je vaak op blote voeten in huis loopt is dit een pré. 

4. Waterbestendige vloer

PVC is van nature waterbestendig, wat betekent dat een PVC vloer ideaal is voor ruimtes die vatbaar zijn voor vocht, zoals de keuken en het washok. De waterbestendige eigenschappen van een PVC vloer maken het gemakkelijk om gemorste vloeistoffen schoon te maken en voorkomen dat vocht in het materiaal doordringt, wat kan leiden tot schimmel en nare geurtjes.

Kies jouw PVC vloer!

Wil jij een nieuwe PVC vloer laten leggen? Van een warme houtlook tot speelse tegels, PVC is er voor elke interieurstijl. Bij Floorlife PVC kun je eenvoudig sorteren op jouw stijl, patroon, formaat en ruimte. Ben jij fan van een visgraatvloer? Kijk hier voor meer!

Meer interieur ideeën?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor jouw interieur? Op Woonblog vind je voor iedere woonstijl wat wils. Van industrieel tot modern, de nieuwste trends ontdek je op Woonblog!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten