Dit kan niet ontbreken in een studentenhuis
Woonruimtes

Dit kan niet ontbreken in een studentenhuis

Beginnen met een nieuwe studie aan een hogeschool of universiteit: het is nog al wat! Als jij ook een van de duizenden bent die aankomend schooljaar de stap gaat wagen, komt er een boel op je af. Misschien gaat de overgang bovendien gepaard met de intrek in een nieuwe woning in de vorm van een studentenhuis. Spannend is het zeker, om je vertrouwde slaapkamer achter te moeten laten - maar het is vooral heel erg leuk! In jouw nieuwe woonruimte ga je namelijk een heleboel nieuwe ervaringen tegemoet. Weet je even niet zo 1-2-3 waar je aan moet denken in je nieuwe woning? Wij vertellen je wat er in geen enkel studentenhuis kan ontbreken.

De waarde van een goede studeerplek

Jouw nieuwe studieboeken wil je natuurlijk het liefste induiken achter een stabiel bureau, en niet op je bed. Probeer dan ook, hoe klein je studentenkamer ook is, ruimte te maken voor tenminste een klein tafeltje waaraan je kan werken. Verslagen schrijven, presentaties voorbereiden of papierwerk verzamelen gaat toch het beste aan een hard oppervlak. Een (kleine) printer is in je studentenhuis overigens ook geen overbodige luxe, ook al is het om te delen met anderen. De beste printer voor thuis is er een die ten eerste past in je ruimte, en voldoet aan de eisen die jij stelt in betrekking tot je studie. 

Creatief met kasten

Kastruimte is één van die dingen die er doorgaans bij inschiet in kleine woonruimtes, maar dat ga je wel echt merken. Een vakkenkast of roomdivider is hierin je beste vriend. Spaarzaam omgaan met een kleine ruimte is aardig lastig, maar door een multi-inzetbare kast te plaatsen kom je al aardig ver. Gebruik de divider waar nodig voor opberging van rotzooi, boeken of zelfs kleding. Bijkomend voordeel: de kast kan een grote ruimte mooi opbreken, zodat jouw kamer qua interieur automatisch al naar een hoger niveau wordt getild.

Een koelkastje of magnetron

Maak jij gebruik van de gedeelde keuken in je studentenhuis? Dan kan het zijn dat je bekend bent met de eeuwig smerige pannen, het gebrek aan ruimte in de koelkast en de drukte in de keuken om half zeven. Door een kleine combimagnetron aan te schaffen, ben je niet verplicht om altijd maar gebruik te maken van de grote keuken. Jij kan namelijk gemakkelijk en snel een aardige maaltijd in elkaar draaien – en dat in één apparaat! Stoommaaltijden of restjes van gisteren, afbakbroodjes of een havermoutje in de ochtend: de mogelijkheden zijn eindeloos. Nog wat ruimte over? In een kleine koelkast kan je flink wat van je eigen spul kwijt, zoals drankjes. Zo hoef je niet zo ver te lopen voor je versnapering als je je serie aan het bingen bent.

Niet vergeten

Ben je compleet? Dan is het nog wel zaak de administratieve verplichtingen op orde te krijgen. Een inboedelverzekering voor studenten is één van de belangrijkste dingen om te regelen wanneer je uit huis gaat. Het is misschien vervelend om te weten, maar studentenhuizen zijn over het algemeen aardig gevoelig voor inbraak. En hoe zonde zou het zijn om er na afloop achter te komen dat je niks - maar dan ook echt niks - terugkrijgt? Bij sommige verzekeraars ben je automatisch meeverzekerd met de gezinspolis, bij anderen moet je je eigen afsluiten. Kijk dan even goed na wat voor jou geldt. 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten