Meubels van steigerhout of douglashout?
Interieur Meubels Wonen Woontrends

Meubels van steigerhout of douglashout?

In de afgelopen jaren is steigerhout een van de grootste meubeltrends geworden. De robuuste uitstraling zorgt voor een stoere, natuurlijke look. Steigerhout kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, zolang je maar de juiste behandeling gebruikt. De verschillende behandelingen hebben te maken met het karakter van het hout. Het is namelijk een zachte houtsoort en hierdoor zou het kunnen uitzetten of krimpen bij verschillende temperaturen. Dat is één van de reden dat wij bij houten plaatje productie graag gebruik maken van douglashout.

Het verschil tussen steigerhout en douglashout

Douglashout is een wat stevigere houtsoort. Het is lichter van kleur en een stuk sterker. Deze houtsoort heeft van nature een hoge duurzaamheid. Het is daardoor een goed milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd hout, zoals steigerhout. Douglas is een nog niet zo veel voorkomende houtsoort in de meubelindustrie. Wel wordt het op dit moment veel gebruikt voor andere producten zoals: overkappingen, pergola's, kapschuren, gevelbekleding, schuttingen en buitenkeukens.

Wat is een betere houtsoort: steigerhout of douglashout?

Douglashout is een fijnere houtsoort om te bewerken en is milieuvriendelijk. Het verschil in deze twee houtsoorten is een kwestie van smaak. Douglashout is lichter van kleur en is strakker in de uitstraling. Steigerhout is robuuster en donkerder van kleur. Kies wat het mooist bij jou in je huis of in je tuin past.

Met de tijd mee

Elk jaar komen er steeds meer nieuwe trends in de meubelmakerij bij. Zo zie je niet alleen dat er meubels van steigerhout of douglashout worden gemaakt, maar ook het kleine assortiment wordt steeds vaker van hout gemaakt zoals: een klok, een bijzettafel, kaarshouders, plantenbakken, muurplanken en ga zo maar door. Door de grote groei van dit soort producten is het niet moeilijk inspiratie op te doen. Zoek maar eens op internet of op social media zoals Pinterest: inspiratie genoeg! Voor kleine ondernemers is dit een mooie kans, maar de grote bedrijven gaan hier ook in mee. Grote bedrijven spelen graag in op de trends van nu en dat stralen ze uit in hun volledige collectie. Kleine ondernemers willen zich graag onderscheiden door het bieden van maatwerk.

Dit is een gastblog van Houten Plaatje Productie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten