Maak van jouw keuken een droomkeuken
Keuken inspiratie Woonruimtes

Maak van jouw keuken een droomkeuken

De keuken is één van de belangrijkste plekken in het huis. Er wordt eten bereid en vaak ook samen gegeten. Wil jij je keuken naar een hoger plan tillen, net iets sfeervoller en gezelliger maken, maar heb je geen idee hoe? In dit artikel delen we een paar simpele, maar effectieve tips om het interieur van je keuken een boost te geven.

Glazen potten

Een simpele, maar ontzettend effectieve en bevredigende manier om je keuken net dat extra’s te geven, zijn glazen potten. Bewaar je droge en lang houdbare ingrediënten (denk bijvoorbeeld aan: pasta, rijst, losse thee, suiker) in rustieke glazen potten. Je kunt leuke etiketten bestellen en met de naam van het ingrediënt op de potten plakken. Het is extra leuk om verschillende vormen en kleuren pasta allemaal in een ander potje te bewaren.

Een kruidentuintje

Verse kruiden als munt en basilicum zijn heerlijk in je maaltijden en het ziet er supergezellig uit wanneer je deze in een klein ‘kruidentuintje’ in je keuken zet. Vaak kun je dit soort kruiden gewoon in een potje bij de supermarkt kopen. Zet ze over in gezellige potjes en zorg goed voor jouw kruidenplantjes, zodat je er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben.

Mooi keukentextiel

Investeer in mooi keukentextiel dat ook nog eens bij elkaar past. Dat geeft ontzettend veel sfeer aan je keuken. Ga naar de dichtstbijzijnde kookwinkel en koop wat mooie thee- en handdoeken, ovenwanten en een kookschort dat qua stijl mooi bij elkaar past (soms is het ook allemaal in sets verkrijgbaar). Dit geeft een ontzettend gezellige en gebalanceerde look aan je keuken.

Decoreer!

Jouw ideale keuken weerspiegelt jouw persoonlijkheid en stijl. Voeg leuke decoratieve elementen toe aan jouw keuken. Denk aan kleine schilderijtjes aan de muren, kaarsen in mooie kandelaars, planten of kleurrijke schalen om de ruimte op te fleuren. Als je handig bent en wat tijd over hebt kan het ook ontzettend sfeervol zijn om de muur van je keuken (deels) te betegelen met wat toffe tegels met een leuk patroontje. Besteed aan de decoratie van je keuken evenveel aandacht als aan bijvoorbeeld de slaapkamer of woonkamer. Op deze manier wordt je keuken niet alleen een functionele ruimte, maar ook een plek waar je je thuis voelt. Dit is zeker ideaal wanneer je keuken niet alleen fungeert als plek om te koken, maar bijvoorbeeld ook gebruikt wordt als eetkamer of plek om samen te komen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten