Maak je camper zomerklaar
Klussen Seizoenen

Maak je camper zomerklaar

Woehoe, het is eindelijk zomer! Dat wil zeggen: mooi weer, veel aperitieven én op reis vertrekken. Trek jij er dit jaar op uit met de camper? Zorg dan zeker dat hij helemaal klaar is voor vertrek. Niets is vervelender dan autoproblemen en stress onderweg. Hieronder vind je een handige checklist om zorgeloos op reis te vertrekken. 

Onderhoud 

Na een lange winter sta je waarschijnlijk te popelen om je camper weer uit te halen. Joepie! Ook al ziet je camper er op het eerste gezicht nog piekfijn in orde uit, toch ga je voor je vertrek best eens op onderhoud bij de garage. Zo ben je zeker dat je remmen weer tip top in orde zijn, je banden weer de perfecte bandenspanning hebben, de lichten functioneren en alle vloeistoffen aangevuld zijn. 

Schoonmaakbeurt 

Na een lange winterslaap is je camper waarschijnlijk dringend aan een stevige schoonmaakbeurt toe. Vooraleer je effectief op reis vertrekt, kuis je je camper dus best nog eens heel grondig. Lap de ramen en stofzuig nog eens goed de zetels. Zo kom je tijdens de reis geen onaangename verrassingen of vieze geurtjes tegen.  

Ongedierte 

Ook al lijkt het niet zo, een camper bestaat vaak uit een houten constructie. Dat hout is meestal niet zichtbaar en dus ook moeilijk te bereiken. Voor mensen toch. Houtaantastende insecten zoals boktor, houtworm, spinthoutkever en de bonte knaagkever vinden helaas wel gemakkelijk de weg. Om die uit de camper te verwijderen, is fumigatie vaak de beste oplossing. Schakel daarvoor zeker professionele hulp in en doe dit tijdig genoeg. De camper moet namelijk nog voldoende verluchten na de begassing. 

Administratie

Vooraleer je vertrekt, controleer je best nog eens of alle papieren in orde zijn. Rijbewijs? Check! Verzekeringspapieren? Check! Keuringsattest? Check! Heb je nog papieren nodig voor het land waar je naartoe reist? Wie naar Zwitserland trekt, moet bijvoorbeeld zeker een vignet bestellen. Als je dat op voorhand regelt, is dat niet alleen een tijdswinst, maar in sommige gevallen is het ook goedkoper.  

Ready, check, go 

Eens het onderhoud, de schoonmaak, de fumigations en het nodige papierwerk achter de rug zijn, kan je je camper echt voorbereiden op de zomerreis. Zorg ervoor dat je alle accessoires van vorig jaar terug meeneemt: kookgerei, tuinstoeltjes, parasol…  En vergeet zeker ook geen camperboekje of een reisgids van jullie bestemming(en) in te pakken! Tijdens het rijden kunnen de passagiers zo de meest idyllische en fantastische plekjes ontdekken. Geniet van een ontspannende en zorgeloze roadtrip!  

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten