Logeerkamer inrichten? Zo pak je het aan
Slaapkamer ideeën Wooninspiratie

Logeerkamer inrichten? Zo pak je het aan

Wanneer je een kamer vrij hebt in huis, zal het al gauw een rommelhok worden. Het is nou eenmaal verleidelijk om allerlei spullen op te bergen in die ene ruimte die toch geen duidelijke functie heeft. Natuurlijk maak je op deze manier niet optimaal gebruik van de kamer. Wat je beter kunt doen: het omtoveren tot een multifunctionele logeerkamer! Met de tips en ideeën uit dit artikel gaat het je zeker lukken.

Creëer voldoende opbergruimte

Je kunt een logeerkamer nog steeds gebruiken als opslag. Natuurlijk is het wel mooier als je hier nette opbergruimte voor creëert. Maak slim gebruik van de ruimte en ga voor plafondhoge kasten. Je kunt ook opbergboxen bovenop een gewone kledingkast zetten. Zorg ervoor dat alle spullen achter gesloten deurtjes of in de lades liggen. Zo oogt de kamer netjes als er bezoek blijft slapen.

Schaf een slaapbank aan

Zeker in een kleine kamer is een groot logeerbed niet nodig. Je kunt beter een compacte slaapbank kopen. Tegenwoordig zijn slaapbanken erg comfortabel en gemakkelijk in gebruik. Als het bed niet wordt gebruikt, kun je het inklappen tot een bank. Zo bespaar je flink wat ruimte en kun je de kamer ook nog een andere functie geven.

huisinrichting

Geef de logeerkamer nog een functie

Een logeerkamer is prima te combineren met een thuiskantoor of studiekamer. Er is altijd wel plek voor een bureau en een stoel. Je kunt de ruimte ook gebruiken als hobbykamer, gameroom, speelkamer voor de kinderen of als kleine home gym. Zorg er in het laatste geval wel voor dat de

kamer fris ruikt als er gasten komen.

Maak de logeerkamer gezellig

Vergeet niet om de logeerkamer knus en gezellig in te richten. Geef de muren een leuk kleurtje, leg een groot vloerkleed neer en schaf sfeervolle raamdecoratie aan. Een aangename sfeer draagt bij aan een fijne nachtrust voor jouw logés. Wist je dat een fijne omgeving daarnaast een positieve invloed heeft op jouw werkfocus en motivatie? Decoratie is dus ook een mooie toevoeging als je de logeerkamer gebruikt als thuiskantoor of studeerkamer.

Leg het beddengoed binnen handbereik

Het is handig om beddengoed altijd binnen handbereik te houden. Zo kunnen de slaapgasten binnen een handomdraai genieten van een opgemaakt bed. Leg de dekens bijvoorbeeld in een ladekast of kies voor een slaapbank met opbergruimte. Bij zo’n slaapbank kun je het beddengoed in het ruime opbergvak onder de zitting opbergen. Dit is super handig en tegelijkertijd ruimtebesparend.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten