De leukste inrichting tips voor jouw tuinhuis
Tuinideeën Woonruimtes

De leukste inrichting tips voor jouw tuinhuis

Hoewel alle tuinen van elkaar verschillen in stijl en inrichting hebben ze vaak één ding gemeen: ze beschikken allemaal over een tuinhuis. Maar hoe dat tuinhuis gebruikt wordt, kan per tuin verschillen. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. In dit artikel geven we daar wat voorbeelden van.

De laatste jaren is de functionaliteit van tuinhuizen enorm toegenomen. Waar ze vroeger alleen gebruikt werden als berging, kunnen ze tegenwoordig tot elke gebruiksfunctie worden ingericht. Denk bijvoorbeeld aan een comfortabele tuinkamer, een rustig tuinkantoor, een praktische klusruimte, een inspirerend atelier of een sfeervol gastenverblijf.

De inrichting van je tuinhuis

Met de juiste meubelen, accessoires en decoraties is iedere inrichting haalbaar. Aangezien het tuinhuis meer een verblijfsfunctie krijgt, is het belangrijk dat hij een goede isolatie heeft, zodat het er bij koud weer toch behaaglijk blijft. Houd er ook rekening mee dat je voor een tuinkantoor of gastenverblijf een iets groter tuinhuis nodig hebt dan wanneer je alleen een berging wil.

Een tuinhuis dat gebruikt wordt als bijvoorbeeld een kantoor heeft daarnaast een waardevollere inboedel. Zorg dus ook altijd dat je tuinhuis beschikt over goed en stevig hang- en sluitwerk. Dit betreft alle grendels, scharnieren en draaipinnen, die ramen en deuren laten hangen en sluiten.

Inrichting tuinhuis

Tuinhuis met overkapping

Als je een tuinhuis hebt met een overkapping erbij, dan zijn er nog meer mogelijkheden voor de inrichting. Je kunt dan namelijk tevens een comfortabel terras aanleggen. Onder de overkapping zit je droog en beschut, waardoor je onder alle weersomstandigheden van de tuin kunt genieten.

Bijkomend voordeel is dat ook je tuinmeubelen beschermd worden tegen weersinvloeden en dus langer mooi blijven bij minder onderhoud. Om ook bij kouder weer op het terras te kunnen zitten, is het raadzaam om terrasverwarming onder de overkapping te installeren. Ook een gezellige tuinhaard doet het altijd goed op het terras.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten