Lentekriebels!
Tuinideeën

Lentekriebels!

Het is weer tijd voor de tuin. Nu de temperaturen langzaam oplopen, komen de lentekriebels voorzichtig om de hoek kijken. Het is wat eerder licht, ‘s avonds blijft het langer licht buiten, en de eerste vogels zingen hun lied. De knoppen zitten aan de struiken en dat kan maar een ding betekenen. De lente maakt zijn intrede!

En met lente komen ook gelijk kriebels tevoorschijn. Opruimen, schoonmaken en aanpakken staan op het lijstje. Haal de tuinmeubelen maar weer uit de schuur en maak ze lekker schoon. Hoog tijd om je tuin ook van het nodige onderhoud te voorzien. Het vroege voorjaar is de perfecte tijd om te gaan snoeien in de tuin.

wooninspiratie

Voorbereiden tuin op de lente

Zoek een handige tuinkalender waarbij je kunt zien wanneer welke struik of plant een snoeibeurt nodig heeft. Zo voorkom je beschadigingen aan je groene vrienden.

Ook kunnen de tuinmeubelen weer uit de opslag worden gehaald. Pak een tuinslang en maak je tuintafel goed nat. Met een sopje van groene zeep en lauwwarm water is je tafel zo weer schoon en wordt groene aanslag goed verwijdert. Gebruik bij houten tuinmeubelen altijd een sopje van soda of zout en water. Het zout zorg ervoor dat de vuildeeltjes van de tafel afgehaald worden.

Check ook meteen of een schuur of schutting nog een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Nu je toch bezig bent is het handig dit gelijk mee te nemen. Maak het af met een laagje verf of beits waar nodig. Zo is alles weer netjes en opgeknapt.

Denk bij het opruimen van al het snoeiwerk ook nog een beetje aan de natuur. Laat wat kleine takjes liggen voor vogels, of wat bladeren voor de egels. Zo kunnen zij ook aan een lekker plekje werken. Ook is dit de ideale tijd om een nestkastje te plaatsen. Kijk goed welke vogels er al van nature in je tuin voorkomen om ze een fijn onderdak te geven.

wooninspiratie

Tot slot: de laatste stappen

Nu je alles van boven naar beneden hebt aangepakt is het tijd voor het grondwerk. Kijk of er in je gazon gaten moeten worden opgevuld met graszaad en of er mos of paardenbloemen moeten worden verwijdert. Kijk ook of de tegels een beurt met de hogedrukspuit kunnen gebruiken. Dit water kun je gemakkelijk weg laten lopen.

Ondanks dat de temperaturen alweer aardig boven nul stijgen, is er nog steeds de kans op (nacht)vorst. Houd hiermee wel rekening met je tuin. Dek struiken toch nog even af en probeer niet teveel op je gazon te lopen, zo kan het afknappen. Nu je alles in orde hebt gemaakt om het lenteseizoen te verwelkomen. Geniet lekker van je tuin en alles wat daarbij hoort! De bloemen, de geuren en de zonneschijn.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten