Led paneel niet alleen voor kantoren
Interieur Wooninspiratie

Led paneel niet alleen voor kantoren

Negen van de tien kantoren hebben paneelverlichting. In het systeemplafond zijn standaard besparingen aangebracht waar de panelen perfect inpassen. Geïntegreerde verlichting zoals spots maar dan een stuk groter.

De paneelarmatuur in verschillende maten

Paneelarmaturen hebben een langwerpige afmeting van 120 bij 30 cm of vierkant met een grootte van 60 bij 60 cm. Er zijn zelfs ronde versies leverbaar. De afwerking heeft een glanzende of een matte uitvoering. Het grote voordeel van een led paneellamp is de gelijkmatigheid van licht in de ruimte die nauwelijks verblindt. Ze zijn er in verschillende temperatuurvarianten zoals koud, warm en wit. Bepaalde led panelen zijn dimbaar.

Zakelijke uitstraling

Paneelarmatuur heeft een zakelijke uitstraling. Je ziet ze dan vooral in gebouwen zoals kantoorruimten, winkels, ziekenhuizen en scholen. Systeemplafonds zijn verlaagde plafonds wat als afwerking dient voor leidingen en andere technische installaties. Ook heeft een plafond een isolerende werking vooral wat betreft de akoestiek. Panelen met een standaardmaat worden in een raster gemonteerd. Paneelverlichting hebben dikwijls dezelfde afmeting als één paneel.

Ook voor woningen

Voor woningen kunnen de armaturen natuurlijk ook toegepast worden. In plaats van te kiezen voor inbouwspots kunnen ook panelen worden toegepast mits er een systeemplafond is geplaatst. In ruimten waar functioneel licht gewenst is zoals keuken, badkamer, hal of studeer- of kantoorkamer is het een goede keuze. Door te kiezen voor dimbare ledverlichting is de lichtsterkte te regelen. Functioneel licht indien nodig en sfeerverlichting als er niet gewerkt wordt.

Led is zuinig

Paneelverlichting bestaat al geruime tijd. De eerste versies werden gemonteerd met Tl-verlichting. Deze lichtvorm is inmiddels achterhaald en worden vervangen door led-armaturen. Een led paneel verbruikt zo’n 50 procent minder elektriciteit. Een 60 x 60 led paneel gebruikt 38 watt en vier Tl buizen in een paneelarmatuur gebruiken 72 watt. Daarbij biedt ledverlichting meer efficiënt licht. Komt nog bij dat de levensduur van led meermalen langer is. Vervangen van plafondverlichting is daardoor een stuk minder en dat scheelt jaarlijks op de onderhoudskosten.

Vervanging van oude paneelverlichting is eenvoudig. De led panelen zijn gewoon te vervangen door de oude armatuur te verwijderen. Paneelverlichting is er niet alleen in inbouw. Ook opbouw en ophanging met pendels is mogelijk.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten