Landelijke woonkamer inrichting & woonkamer inspiratie

Vandaag hebben we een heleboel woonkamer inspiratie voor het inrichten van een landelijke woonkamer voor je! De landelijke stijl heeft een beetje een stoffig imago. Maar een landelijk interieur hoeft alles behalve stoffig te zijn! Het kan juist heel fris, warm, gezellig en zelfs trendy zijn. En met de opkomst van ontzettend veel winkeltjes met brocante items kan de liefhebber van de een landelijke woonstijl zijn of haar hart ophalen. Hier vind je onze tips en foto's met inspiratie voor de inrichting van een landelijke woonkamer!

De basis van een landelijke woonkamer

De basis van je landelijke woonkamer zijn de muren, de vloer en de gordijnen. Terwijl je vroeger in veel huiskamers de kleur grijs tegenkwam is de basis tegenwoordig veel lichter. Er wordt vaker gebruik gemaakt van natuurlijke tinten. De muren zijn vaak wit, creme of een lichte bruin-, grijs- of blauwtint. Op de vloer licht vaak hout, maar een lichte gietvloer wordt ook steeds populairder. Lange, luchtige gordijnen in een lichte kleur versterken de landelijke woonstijl in je interieur. Denk aan stoffen zoals linnen of katoen en laat de stugge donkere gordijnen achterwege.

Landelijke woonkamer

Inrichten van je landelijke woonkamer

De inrichting van je landelijke woonkamer mag best een beetje stoer zijn. Je wil namelijk niet dat het tuttig en/of heel meisjesachtig wordt door alle zachte kleurtjes die je gebruikt. Door het kiezen van stoere meubels en accessoires voorkom je dit zonder heel veel af te wijken van de woonstijl.

In een landelijk interieur worden vooral veel natuurlijke materialen gebruikt. Je vindt er vooral veel hout, beton, koper en stof. Een grote stoere houten tafel past bijvoorbeeld perfect in een landelijke inrichting. En een grote comfortabele stoffen bank mag ook zeker niet ontbreken. Een mooie houten buffetkast of dressoir maakt je woonkamer helemaal af. Deze woonstijl is de perfecte combinatie tussen stoer en comfort.

Landelijk interieur

Decoraties in landelijke stijl

De decoratie van je woonkamer maakt je inrichting in de landelijke uitstraling helemaal af. Kies bijvoorbeeld voor stoere vazen van aardewerk, sfeervolle lampen, zachte kleedjes en kussentjes en een mooi schilderij. Ga eens snuffelen in wat brocante winkeltjes voor accessoires met een 'oude' look, die passen perfect in de inrichting van je woonkamer.

Woonaccessoires zijn ook een perfecte manier om wat meer kleur in je interieur aan te brengen. Als je in de basis en in je meubels vooral lichte en natuurlijke tinten hebt gebruikt kan het leuk zijn om in de decoratie van je woonkamer wat meer kleur te gebruiken. Mintgroen, geel, pastel roze en lichtblauw passen bijvoorbeeld perfect in een de woonkamer. Met een paar gekleurde vazen of kussens geef je je woonkamer gelijk een frisse look!

Landelijk interieur

Landelijke woonkamer inspiratie

We hopen dat jullie een heleboel landelijke woonkamer inspiratie hebben opgedaan. Wat zijn jullie tips voor het inrichten van een landelijke woonkamer? Laat het ons weten in de comments!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten