Laat de tuin het verlengde van je woonkamer zijn
Achtertuin ideeën Tuinideeën Woonideeën

Laat de tuin het verlengde van je woonkamer zijn

Haal de komende lente- en zomermaanden meer uit de tuin, door hier het verlengde van je woonkamer van te maken. Kies bijvoorbeeld voor een comfortabel tuinset lounge model, welke je combineert met een huiselijk buitenkleed.

Een lounge diningset kan ook het overwegen waard zijn. Het voordeel van zo’n buitenkleed is dat je deze ook bij slecht weer op het terras kunt laten liggen. In de zomer voorkomt het buitenkleed dat de tegels van het terras al snel erg heet worden. Vergeet de tuinverlichting niet bij het aankleden van het terras. Er zijn tegenwoordig moderne systemen voor de verlichting in tuinen. Je hoeft geen elektricien te zijn om deze systemen aan te kunnen sluiten.

Tip: houd bij de aanschaf van een tuin eetset rekening met gasten die in de zomer bij je blijven eten. Niets is gezelliger dan samen barbecueën!

Overweeg een overkapping in de tuin

Geniet niet alleen op de warme lente- en zomerdagen van al het moois wat een tuin je te bieden heeft. Met een overkapping in de tuin kun je al vroeg in het jaar buiten zitten. Wat is er fijner dan de dag beginnen met een kop koffie of thee in de lentezon? Daarbij biedt een overkapping in de zomer beschutting, wanneer het begint te regenen. Als de temperatuur het toelaat, hoef je in zo’n geval niet direct naar binnen. Op zomeravonden kun je de overkapping combineren met een terrashaard of bijvoorbeeld een heater op gas. Het biedt je veel comfort.

Zorg voor voldoende groen in je borders

Waak voor een tuin met te veel bestrating; breng de tuin tot leven met groen in meerdere borders. Het groen zorgt niet alleen voor kleur in de tuin, maar trekt ook verschillende insecten aan. Denk aan bijen, vlinders en libellen. Het zijn hele waardevolle bezoekers, die niet alleen je eigen tuin maar ook het groen in de wijk als geheel in leven houden.

Daarbij is het voor kinderen leuk om spelenderwijs kennis te maken met het leven buiten. Je hoeft geen groene vingers te hebben om borders in de tuin te kunnen onderhouden. Verschillende planten hebben nauwelijks onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan de Viburnum Tinus, een hele onderhoudsvriendelijke heester.

Tip: door te kiezen voor wintergroene planten en struiken, heeft de tuin niet alleen in het voorjaar en de zomer veel kleur. Met deze planten is het ook in de winter leuk om af en toe een rondje langs de borders te lopen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten