Kunstgras kopen, waar let ik op?
Tuinideeën

Kunstgras kopen, waar let ik op?

Wil jij een gazonnetje aanleggen dat er altijd perfect bij ligt en niet veel tijd kost? Dan is de kans groot dat je op zoek bent naar kunstgras. Onze tip: koop niet zomaar de eerste de beste grasmat. Er zit namelijk een wereld van verschil tussen de verschillende soorten. Hoe kies je nu voor kunstgras waar je echt blij van wordt? Wij geven je een aantal tips.

De breedte van de grasmat

Vroeger waren grasmatten enkel beschikbaar in breedtes van twee meter en vier meter. Tegenwoordig zijn er ook matten beschikbaar van drie en vijf meter breed. Heb je een groot gazon? Kies dan het liefst voor grasmatten van vijf meter breed. Zo heb je minder naden.

Is jouw gazon net groter dan twee vierkante meter? Dan is het raadzaam om voor een grasmat met een breedte van drie meter te gaan. Zo heb je helemaal geen naden. Heb je meerdere grasmatten nodig? Let er dan op dat alle grasmatten hetzelfde verfbad hebben gehad. Anders kunnen de kleuren van de matten net verschillen.

De poolrichting

Kunstgras heeft een poolrichting. Hierdoor heeft kunstgras zijn mooie kant en zijn iets minder mooie kant. De mooiste kant zie je wanneer je met de pool meekijkt. Belangrijk is het dat je, wanneer je meerdere grasmatten legt, ervoor zorgt dat de poolrichting van de verschillende matten gelijk is.

De poolhoogte

Met de poolhoogte bedoelen we de lengte van de grassprieten. De poolhoogte is een belangrijke factor die meespeelt in het uiterlijk van je gazon. Sierkunstgras heeft in de regel een poolhoogte die tussen de 30 en 50 mm in ligt.

De dichtheid

Hoe hoger de dichtheid van het kunstgras, des te meer grassprietjes zich op een vierkante centimeter bevinden. Kunstgras met een hoge dichtheid is duurder, maar vaak wel van een betere kwaliteit. Het resultaat is een mooi en strak gazon.

De kleur van het kunstgras

Is het gras altijd groener bij de buren? Dan hebben ze wellicht kunstgras met een intens groene tint. Kleur van kunstgras verschilt nogal. Grasmatten die natuurlijk ogende gazonnetjes creëren, zijn in de regel niet al te groen. In de mat bevinden zich niet enkel groene, maar ook bruine en beige sprieten.

De vezel

Ga je voor PP- of PE-kunstgras? Beide vezels hebben hun eigen eigenschappen. PE verkleurt niet snel in de zon. Aan de andere kant biedt PP-kunstgras meer volume.

Overweeg alle opties

Ga je kunstgras kopen? Weeg dan je budget en wensen af tegen de opties. Voor je het weet, heb je kunstgrasmatten gevonden waarmee je je gazon naar wens aanlegt.


Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten