Kunst is niet alleen voor aristocraten
Woonaccessoires

Kunst is niet alleen voor aristocraten

Als je denkt aan een woonkamer met kunst in de woonkamer dan denk je misschien aan een ouder echtpaar dat in een statig herenhuis woont. Zo’n huis dat al generaties lang in de familie is en datzelfde geldt voor de kunst. Die is nog van overgrootvader geweest en die heeft het gekregen als blijk van dank voor bewezen diensten ergens in de 17e eeuw. Het gaat dan vaak om het soort kunst dat bij de huidige generaties vaak maar weinig waardering kan oogsten. En in evenzovele gevallen moet het kunstwerk nodig worden gerestaureerd omdat het menige rokersgeneratie heeft meegemaakt. Maar kunst is veel meer dan dat. Want ook vandaag worden er mooie dingen gemaakt. En echt niet alleen door oude mannen die pijp roken, maar juist ook door jonge mensen die op die manier hun gevoelens uiten. Dit kan prachtige kunstwerken opleveren die wereldwijd bejubeld worden.

Past kunst ook in jouw interieur?

Kunst wordt lang niet altijd met een kwast gemaakt. Fotokunst is inmiddels al lang en breed erkend. Topfotografen worden gevraagd door beroemdheden over de hele wereld om te worden vereeuwigd. Ze maken foto’s in de natuur die door liefhebbers worden gekocht die ze vervolgens in een mooie fotolijst 50x70 aan de muur hangen. Menig fotograaf is op die manier beroemd geworden. Je kunt namelijk als fotograaf je foto’s online aanbieden. Soms zijn ze gratis, soms moet ervoor worden betaald om ze te mogen gebruiken. De inkomsten komen uiteraard ten goede aan de maker van de afbeelding. Sommige foto’s van deze foto kunstenaars vind je wereldwijd terug. Ze worden gebruikt voor kalenders, ansichtkaarten mokken, sleutelhangers en tal van andere producten. En ja, ook dat is kunst. Sommige foto’s zijn tot op de dag van vandaag wereldberoemd. Zoals die van Marilyn Monroe met opwaaiende jurk bij de Trrevi fontein. Of die van de slapende ijsbeer op een ijsschots die blijkbaar perfect was voor een dutje. Deze foto won in 2024 de prijs Natuurfoto van het jaar. Grote kans dat we hem nog vaak terug gaan zien.

Kunst is voor iedereen

Veel ouders nemen hun jonge kinderen bewust mee naar musea om ze met kunst kennis te laten maken. Je wordt er niet dommer van en het verruimt je blik en interesse, net zoals het luisteren naar een klassiek concert. Kinderen die zo zijn opgevoed hebben vaak een bredere kijk op de wereld. Niet dat het daardoor betere mensen zijn, maar het zegt wel iets als een kind weet dat er meer is dan Cartoon Network. Door een kind te leren dat kunst iets kan vertellen over een streek of land en de mensen die er wonen, leert het ook nog iets over geschiedenis en geografie.

Waar koop je iets moois voor aan de muur?

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om kunst te kopen. Vaak hangt er een stevig prijskaartje aan. In dat geval kun je ook kiezen voor een mooie replica van Yourdecoration. Hier vind je ook mooie lijsten voor foto’s en andere kunst die je graag aan iedereen wilt laten zien. De lijsten zijn in vele maten leverbaar, als het nodig is kun je er ook een lijst op maat laten maken.

 
Op zoek naar meer muurdecoratie? Kijk onze muurdecoratie blogs!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten