Dé kleuren voor jouw woonkamer in de herfst en winter!
Interieur Wonen Woonkamer inspiratie Wooninspiratie Woonideeën

Dé kleuren voor jouw woonkamer in de herfst en winter!

Wij hebben de kleurtrends voor dit seizoen even op een rijtje gezet en wij kunnen niet wachten om ze met jullie te delen. De koudere dagen breken aan, er valt steeds meer regen in ons landje en de jassen worden langzamerhand uit de kast gehaald. Tijd dus om ook weer eens met een frisse blik naar het interieur te kijken! De lichte en zachte kleuren die we van de zomer zagen trekken we dit seizoen een beetje door. We zien voor de herfst en de winter vooral de combinatie tussen zachte natuurlijke kleuren en donkere tinten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en doe toffe woonkamer inspiratie op voor de herfst en winter! !

Maar eerst…. Maak jouw woning winter-ready!

Voordat we gaan kijken naar de kleuren voor dit seizoen voor jouw woonkamer, is het belangrijk dat we de basis van het huis winterproof maken. Dit betekent dat de zomerse woonaccessoires terug naar zolder mogen, en de warme dekentjes weer op de bank kunnen.

Sommige (oudere) huizen hebben in de winter en zomer problemen met de isolatie van het huis. Het is snel te warm of te koud binnen en dat kan heel vervelend zijn. Helemaal in deze periode dat iedereen veel thuis is. Om in de winter wat stookkosten te besparen, is het verstandig om eens naar de kruipruimte isolatie te kijken en je hier eens in te verdiepen. Dit kan namelijk al veel schelen.

Kleurentrends najaar 2020

De kleurentrends voor het najaar van 2020 zijn bekend en wij staan te popelen om ze met jullie te delen. We hebben drie kleurtrends die allemaal mooi bij elkaar passen voor in huis.

De komende periode gaan we veel natuurlijke kleuren zien op de muren en in het interieur. Denk hierbij aan kleuren zoals beige, bruin, lichtgrijs en wit. De combinatie van deze kleuren, die we ook vaak terug zien in een landelijke woonkamer, zorgen voor veel rust. Het zijn vrij lichte kleuren voor de wintermaanden, maar daar worden in de volgende paragrafen in deze blog nog een aantal donkere kleuren aan toegevoegd. Hierdoor krijgt jouw woning toch een warme, winterse uitstraling!

kleuren inspiriatie herfst winter kleuren inspiriatie herfst winter

Een groene muur in de woonkamer: hoe ziet dat eruit?

De volgende kleurtrend voor in de woonkamer is de kleur groen. Er zijn heel veel verschillende kleuren groen, maar voor dit seizoen duiden we op een natuurlijke kleur groen. Dit past dus in het plaatje bij de vorige kleurtrend die we zagen!

groene muur woonkamer groene muur woonkamer

Goud, bronze en roest in combinatie met donkere kleuren

De eerste twee trends voor dit najaar zijn nu bekend: natuurlijke en groene kleuren voor jouw muren/inrichting. Voeg hierbij een touch of goud, bronze of roest toe in combinatie met wat donkere kleuren zoals zwart, donkerbruin, donkergrijs, donkerpaars en natuurlijk donkergroen en jouw woonkamer is he-le-maal winter-ready!

goud in huis goud in huis

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie voor het najaar? Bij Woonblog plaatsen we wekelijks leuke artikelen vol ideeën voor huis en tuin. We helpen je op weg met wooninspiratie voor alle ruimtes van je huis. Van slaapkamer inspiratie tot tips voor de keuken, woonkamer, tienerkamer of zolder.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten