Kleine woonkamer inrichten

Een kleine woonkamer inrichten kan best lastig zijn. Maar met een paar van onze tips leer je de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Er zijn namelijk een paar dingen waarbij je rekening moet houden als je meubels gaat kopen voor een kleine woonkamer. Denk aan kleur en grootte. We vertellen je precies waar je rekening mee moet houden!

Gebruik de muren

Gebruik de muren van je kleine woonkamer! Zet je eettafel (als die in de woonkamer moet staan) met een zijde tegen de muur in plaats van midden in de kamer. Hang plankjes op voor meer opbergruimte en hang ook je tv aan de muur. Kies voor hoge maar smalle boekenkasten om het muuroppervlak zo goed mogelijk te benutten zonder heel veel ruimte in te nemen. Koop behang met verticale strepen om je kamer hoger te laten lijken. Je kunt ook een grote spiegel ophangen om je kamer groter te laten lijken.

Kleine woonkamer inrichten

Kleuren in een kleine woonkamer

Ga voor lichte kleuren in een kleine woonkamer. Lichte kleuren laten de kamer namelijk groter lijken en weerkaatsen het licht dat binnenkomt door de ramen. Een kleine kamer met donkere muren en meubels komt al snel piepklein en benauwd over, een kleine kamer met lichte muren en meubels oogt veel ruimtelijker. Ga daarnaast ook voor een lichte vloer, het liefst in dezelfde kleur als de muren. Dit helpt ook met het ruimtelijker laten ogen van je woonkamer.

Ruimtelijk & praktisch meubilair

Kies voor ruimtelijk en praktisch meubilair in een kleine ruimte. Kies voor grote meubelstukken in plaats van kleine. Je zou het misschien niet denken, maar een grote hoekbank is ideaal voor een kleine woonkamer. Een kleine bank en losse stoelen nemen optisch veel meer ruimte in dan een grote ruime hoekbank. Een eetkamer tafel die je kan inklappen/inschuiven is heel praktisch voor een kleine woning. Zo kun je toch gasten uitnodigen en gezellig met z'n allen aan één tafel eten zonder dat er altijd een enorme eettafel in je woonkamer staat.

Ga daarnaast voor meubels die op pootjes staan, zodat je de vloer kunt zien. Met een bank op smalle hoge pootjes en zwevende wandkastjes ziet je woonkamer er gelijk een stuk ruimtelijker uit. Zet hoge smalle boekenkasten neer in plaats van brede lage kasten, brede lage kasten laten de ruimte namelijk kleiner en lager ogen dan de ruimte eigenlijk is.

Grote hoekbank

Tips voor de kleine woonkamer

We hebben nog een paar laatste tips voor de kleine woonkamer. Houd 'm opgeruimd mogelijk! Met heel veel rommel op de tafels en rondslingerende boeken, kleding en andere troep lijkt je kamer alleen maar kleiner. Probeer de inrichting sowieso rustig te houden zonder al te veel accessoires voor een meer open gevoel. Nog een goede tip voor het inrichten van een kleine ruimte: teken de ruimte op schaal op een groot papier. Teken de belangrijkste meubels op dezelfde schaal en knip ze uit. Zo kun je gemakkelijk de handigste indeling voor je zien zonder al je zware meubels heen en weer te schuiven.

Meer kleine woonkamer inspiratie

Meer wooninspiratie opdoen voor jouw kleine woonkamer? Lees deze artikelen eens: 11x de gaafste retro meubels en Woonkamer inspiratie: ontdek welke stijl bij jou past!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten