Kleine woonkamer inrichten: 4 handige tips
Interieur Wonen Woonkamer inspiratie Inrichting

Kleine woonkamer inrichten: 4 handige tips

Ga jij een kleine woonkamer inrichten? Een kleine woonkamer is al snel gezellig, sfeervol en knus. Het optimaal inrichten van een kleinere ruimte kan soms lastig zijn. Je hebt vaak te veel spullen en je weet niet hoe je alles neer moet zetten. Wij hebben daarom 4 handige tips voor jou op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek alles over een kleine woonkamer inrichten.

1. Creëer veel lichtinval

Een kleine woonkamer inrichten is een leuke, maar soms lastige klus. Het is fijn als de ruimte zo groot mogelijk lijkt. Je hebt hier verschillende trucjes voor, die helemaal niet veel tijd en geld kosten.

Laat allereerst veel zonlicht binnen in jouw kleine woonkamer. Hierdoor oogt de ruimte open, dit zorgt voor een optisch groter beeld van de kamer. Daarnaast is voldoende daglicht ook heel goed voor je. Het is wel fijn om wat privacy te hebben in huis. Om en voldoende daglicht en privacy te hebben in jouw woonkamer kun je gebruik maken van transparante gordijnen. Zo kan niet iedereen naar binnen kijken en is jouw woonkamer alsnog natuurlijk verlicht.

kleine woonkamer inrichten

2. Houd alles opgeruimd: de stofzuiger is je nieuwe vriend

Een kleine woonkamer inrichten gaat niet alleen over de indeling van de woning. Je zal met meerdere aspecten rekening moeten houden om jouw woonkamer optisch zo ruimtelijk mogelijk te maken. Het is hierbij ook erg belangrijk dat jouw huis netjes is opgeruimd. Veel ditjes en datjes in de woning zorgen voor een rommelige uitstraling.

Houd jouw woonkamer daarom zo strak en schoon mogelijk. Stofzuig wat vaker dan normaal, dit geeft een frisse uitstraling aan de kamer. Kortom: de stofzuiger wordt je nieuwe vriend!

3. Egale kleuren op de muur

Ga voor egale kleuren op de muur in jouw kleine woonkamer. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor behang in verschillende printjes. In een kleine woonkamer werkt dit echter averechts, de ruimte oogt hierdoor alleen maar kleiner.

Kies een egaal kleurenpalet in een lichte kleur. Denk aan wit, lichtbruin, beige en zand of wit, pastel roze en pastel groen. Deze kleuren passen mooi bij elkaar en geven een frisse en ruimtelijke uitstraling aan jouw woonkamer, en dat is precies wat je nodig hebt!

kleurgebruik kleurgebruik

4. Een kleine woonkamer inrichten: werk in de hoogte

Het is belangrijk dat het loopgebied in de woonkamer niet te vol staat. Werk daarom in de hoogte. Ga bijvoorbeeld voor een smalle, hoge kast. Hierdoor houd je meer ruimte over om te lopen en heb je toch voldoende kastruimte voor je spullen. Kies bijvoorbeeld ook voor hanglampen vanaf het plafond. Dit oogt heel ruimtelijk en ziet er sfeervol uit.

Meer woonkamer inspiratie?

Op Woonblog lees je alles over de laatste woontrends, verrassende woonideeën en vind je nog een heleboel meer inspiratie voor je interieur. Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen onderstaande artikelen en laat je inspireren!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten