Kinder woonaccessoires integreren in je interieur
Kinderkamer inspiratie Wooninspiratie

Kinder woonaccessoires integreren in je interieur

Jaren lang heb jij je best gedaan om het perfecte interieur te creëren. Braaf volgde je alle trends, je las de juiste woonbladen en ook de meeste woonbeurzen heb je afgesjokt. Door de jaren heen zijn je muren strak gestuct, tot in het nauwkeurige voorzien van een mooie kleur en daarbij heb je al je meubels gematched. De juiste woonaccessoires zijn aangeschaft en alles is altijd netje opgeruimd, want jij houd van een mooi interieur en een opgeruimd huis. Maar toen….. toen kwamen er kinderen.

Hoe houd jij je huis aan kant met kinderen?

De kinderwens bestond al even en eindelijk is die dan ook in vervulling gegaan, maar waar je even niet aan gedacht had, was al die foeilelijke kinderspullen. Die ofwel praktisch zijn om in de woonkamer te hebben, ofwel gewoon echt nodig zijn. Nog voor je kindje is geboren staat er vermoedelijk al een box en wellicht zelfs een kinderstoel met speciale inzet voor de baby. En daar begint het al mee. De box zelf is nog best matching in je interieur te vinden. Maar al het speelgoed dat er in gaat waarschijnlijk niet en ook het boxkleed (wat toch best een groot vlak is) matched niet echt.

Kapstok kinderen

Kinderen en de kapstok

En zodra je kinderen ouder worden wordt het eigenlijk alleen maar erger. Een mooi voorbeeld; de jassen aan de kapstok! Bij een baby hang je dit jasje gewoon nog even tussen die van jullie, maar als ze ouder worden willen ze een heleboel dingen vooral “zelluf” doen. Naast het feit dat het ook best handig is als ze dingen zelf gaan doen. Voor de jassen en later schooltassen kies je voor een kapstok voor kinderen. Hang deze op ooghoogte voor de kids, zo voorkom je dat de jassen en tassen alsnog op de grond liggen. Kijk eens goed rond, want er zijn zeker kinderkapstokken die ook prima in jullie interieur passen. Zoek maar eens naar de metalen kapstokken van Eina Design, deze hebben leuke vormen voor de kids, maar het materiaal en de kleur passen perfect binnen het interieur.

Een plekje voor de kinderen in de woonkamer

Verder is het ook zeker raadzaam om in de woonkamer een plekje te maken speciaal voor de kinderen, dit kan een plank aan de muur zijn met handig kastjes of opbergkisten eronder. Leer je kinderen aan vanaf dat ze heel klein zijn, dat aan het einde van de dag, wellicht voor het eten koken al het speelgoed weer in de kastje gaat en alles wat van boven komt, dat gaat weer terug naar de kinderkamer. De plank en kastjes van de kinderhoek kun je prima mee-kleuren met jou interieur. En overdag moet je maar een oogje toe knijpen bij al dat fel gekleurde plastic in je woonkamer, want in de avond zit jij heerlijk!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten