Keuken inspiratie: een landelijke keuken met slimme keukenindeling
Keuken inspiratie Landelijk interieur

Keuken inspiratie: een landelijke keuken met slimme keukenindeling

Pizza’s vinden de meeste kinderen heerlijk. Wanneer ze die dan ook zelf mogen maken, dan is dat helemaal leuk! In hun nieuwe landelijke keuken bakken vier Urkse kinderen sinds kort de heerlijkste Hawaï’s. De keuken met groot fornuis komt bij Arma Keukens en Sanitair uit Nunspeet vandaan. Lees verder om een heleboel keuken inspiratie voor een landelijke keuken op te doen!

De grote en kleine oven van het fornuis zijn zorgvuldig gekozen in deze keuken. Het gebeurt vaak dat je meerdere dingen tegelijk wilt bakken of garen. Nu kun je urenlang een vleesschotel laten sudderen. En bak je de laatste tien minuten voordat je aan tafel gaat nog even snel een stokbroodje af. Dat kan met dit fornuis prima.

Landelijke keuken

Ruimte en goede apparatuur

Ouders Albert en Jannemarie wilden een keuken waarin je alles kunt doen zonder dat je beperkt wordt in je mogelijkheden. Ze deden keuken inspiratie op in de showroom en besloten om geen goedkope keuken te kopen maar goede apparatuur uit te kiezen. Ook keukenruimte is een must voor hen. “Mijn vrouw is de keukenprinses, maar als ik in de keuken sta kan ik tenminste heerlijk werken. Ik stal alles om me heen uit zonder dat ik hoef te zoeken of misgrijp. En de keukenapparaten werken perfect. Dat is echt geweldig,” vertelt Albert.

Als echte Urkers kiezen ze natuurlijk vaak voor een visschotel uit de oven, daar geniet het gezin intens van. Een magnetron ontbreekt in deze keuken, maar ze missen hem niet. “Wij zijn niet zo van de snelle hap. Wij nemen de tijd voor ons eten.”

Landelijke keuken

Wanneer je een nieuwe keuken of keukenrenovatie overweegt, en je wilt de ruimte beter benutten, dan loont het om – naast het opdoen van keuken inspiratie op de site – eens bij de Nunspeetse keukenspecialist langs te gaan. Hier hebben ze verstand van een ideale keukenindeling. In deze nieuwe keuken is meer ruimte ontstaan terwijl de keuken zelf een grotere keuken afmeting heeft. Hoe kan dat, zou je zeggen maar het heeft gewoon te maken met op een slimme manier keukenruimte inrichten. De keuken en de eethoek zijn verruild van plek. Nu kunnen Albert en Jannemarie veel lekkerder werken en zitten ze ook nog eens ruimer met elkaar aan tafel.

In de hoek van de keuken zit een grote carrousselkast verborgen die met inhoud en al onder het aanrecht vandaan uitdraait. Pannen til je met één beweging op het aanrechtblad. Een andere vooruitgang zijn de kleine apothekerskasten, die keurig alle handdoeken en theedoeken geordend houden. Ook de vele lades zorgen ervoor dat alle keukenspullen hun plek hebben. Er is zelfs nog kastruimte over.

Keuken inspiratie

Mooie landelijke keuken

De stijl van deze keuken is mooi landelijk en rustig. Hoewel ze tal van keukens voorbeelden zagen toen ze keuken inspiratie opdeden, besloten Albert en zijn vrouw toch om het aan de neutrale kant te houden. Een mooi landelijk fornuis met bijpassende afzuigkap. Een keukenfront met een lijst, dat dan weer wel. En verder niet te druk, en dus ook geen karakteristieke fronten met glas, zoals je in veel landelijke keukens toch wel ziet. Niet praktisch, besloten ze. Dan ben je veel te veel bezig met het ordenen van je spullen achter de kastdeuren. Deze kastdeur met lijst is sfeervol, en tegelijkertijd ook goed schoon te houden. Gezellig en praktisch dus deze keuken!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten