Kat en interieur: zó maak je van je huis een kattenparadijs
DIY Wooninspiratie Woonideeën

Kat en interieur: zó maak je van je huis een kattenparadijs

Wij zijn gek op lieve huisdiertjes! Maar hoe zorg je er voor dat de spulletjes van je kat een beetje met je interieur matchen? Wanneer je je best hebt gedaan voor een perfect gestyled interieur kan zo'n lelijke krabpaal de boel best een beetje verpesten. In deze blog geven we je een heleboel tips en interieur hacks voor stylish kattenspullen!

Custom krabpaal

Je kent ze wel, die enorme krabpalen die de helft van je woonkamer in beslag nemen... Mooi, nou niet bepaald! Maar je kat kan er zo heerlijk aan krabben en heeft bovenin ook nog eens een lekker slaapplekje. Gelukkig zijn er ook alternatieven voor zo'n joekel van een krabpaal. Steek je handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag met een krabpaal! Je kunt natuurlijk ook een design krabpaal kopen óf een custom krabpaal laten maken. Hieronder vind je alvast een beetje inspiratie. Tip: Google even op natuurlijke krabpaal voor bedrijfjes die dit soort krabpalen maken en verkopen!

Kat interieur krabpaal

Klimmen en klauteren

Als je een beetje een avontuurlijke kat hebt dan klimt 'ie het liefste overal bovenop. Hoe hoger hoe beter! Katten zitten namelijk graag een beetje hoog, zo kunnen ze alles goed bekijken. Als je van jouw huis een echt kattenparadijs wil maken dan zorg je er voor dat jouw kat lekker kan klimmen. Hoe kan dit nou beter dan door wat wandplankjes speciaal voor de kat te monteren. De wandplakjes van IKEA zijn hier ideaal voor. Zo hebben ze smalle plankjes (die eigenlijk voor fotolijsten bedoeld zijn) en brede planken waar je kat lekker op kan liggen.

Maak een trapje door de plankjes op verschillende hoogten te monteren aan de muur. Maak eventueel bruggetjes tussen de verschillende planken en zorg natuurlijk ook voor wat zachte plekjes om te liggen. Hangende speeltjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken!

Klimmen katten kat en huis

Fijne slaapplekjes

Natuurlijk mogen fijne slaapplekjes niet ontbreken voor je favoriete poezenbeest! Wie zegt dat je voor een traditioneel mandje moet gaan? Ga zelf aan de slag en maak een heerlijk chill plekje voor je kat! Maak een stapelbed van een oude koffer, een hangmat onder je salontafel, een kattentipi of creëer een fijn plekje in een kast die je al hebt staan. Tip: kijk eens op Pinterest of zoek naar IKEA katten hacks op Google voor nog meer inspiratie!

Slaapplek kat kat en interieur

Verberg de kattenbak!

Misschien wel het lelijkste item uit alle kattenbenodigdheden: de kattenbak. Gelukkig zijn er een heleboel slimme manieren op de kattenbak ter verbergen in je interieur. Je kunt 'm natuurlijk op een rustig plekje zetten uit het zicht. Is dat lastig? Koop dan een kastje en maak daar een kattenluik in! Zo kun je het kastje gewoon gebruiken om woonaccessoires op te zetten én is de kattenbak uit het zicht. Het enige wat misschien wel een beetje onhandig wordt is de kattenbak leegscheppen...

Is jouw interieur helemaal kat proof? Wij werden in ieder geval heel blij van al deze leuke poezenplaatjes! Jullie ook?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten