Jouw perfecte werkplek in vier stappen!
Woonruimtes Wooninspiratie

Jouw perfecte werkplek in vier stappen!

Op zoek naar het perfecte bureau voor jouw thuiskantoor? In deze vier stappen vind jij hét bureau dat jouw thuiswerkplek comfortabel, productief en functioneel maakt. Of je nu voor het eerst gaat thuiswerken of je hebt een werkplek die na jaren wel een upgrade kan gebruiken. Lees verder voor waardevolle tips en inspiratie voor jouw werkplek!

Stap 1: Meten is weten

Voordat je begint met eindeloos bladeren door wooninspiratie pagina's, is het belangrijk om de ruimte eerst goed op te meten. Heb je een studeerkamer of ga je een knus hoekje in huis omtoveren tot thuiskantoor? Door eerst goed te meten krijg je een beter beeld van de mogelijkheden voor jouw werkkamer. 

Stap 2: Stijlvol of juist tijdloos?

Wil je gaan voor een strakke, moderne uitstraling? Of heb je juist liever een rustieke, natuurlijke sfeer? Een bureau is meer dan een stuk meubilair: het is jouw dagelijkse werkplek. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt. 

Het uitkiezen van het materiaal voor jouw bureau is bepalend voor de sfeer die jij neerzet in je thuiskantoor. Wil je graag hout, metaal, glas of een combinatie? Houten bureaus stralen een warme en tijdloze sfeer uit, terwijl glas en metaal een stoere, industriële uitstraling hebben. Een mix van deze materialen oogt vaak functioneel en chic. De keuze is helemaal aan jou!

Stap 3: Kiezen voor je rug 

De derde stap is een van belangrijkste punten van dit proces: denken aan ergonomie. Lange werkdagen kunnen ervoor zorgen dat jij last van je rug krijgt doordat je een slechte houding aanneemt. Ergonomisch thuiswerken draait gewoon om het creëren van een comfortabele werkplek die goed is voor jouw postuur. Hoe realiseer je dat? Door af en toe tijdens het werk te bewegen, en te investeren in een zit-sta-bureau en een verstelbare bureaustoel. Het aanschaffen van een goed zit-sta-bureau voor thuis is een waardevolle investering voor een comfortabele werkomgeving; je rug zal je hier later dankbaar voor zijn!

Stap 4: Budget voor kwaliteit 

Het is verleidelijk om snel veel uit te geven aan dat mooie designbureau dat je hebt gezien. Maar, vergeet de bureaustoel en alle kantoorartikelen niet. Kantoormeubilair zoals archiefkasten, ladekasten en verlichting heb je ook nodig voor een functionele thuiswerkplek. In een opgeruimd kantoor kan jij je beter focussen. Je hoeft dan niet door een berg papierwerk te graven om dat ene plakbriefje te vinden met je idee van afgelopen dinsdag. Stel een budget in en houd je eraan, maar wees bereid te investeren in kwaliteit.


Gebruik deze vier stappen voor het vinden van je perfecte bureau in jouw thuiskantoor. Op zoek naar meer tips en inspiratie voor woonstijlen? Kijk hier voor meer wooninspiratie!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten