Tijdloze Klasse: Jaren 30 tuin inspiratie
Tuinideeën

Tijdloze Klasse: Jaren 30 tuin inspiratie

Houd jij van rust en eenvoud in je achtertuin? Dan is een jaren 30 tuin misschien wel iets voor jou! Deze klassieke tuin geeft een stijlvol accent aan elke woning. Benieuwd naar de kenmerken van een jaren 30 tuin en tips om deze zelf toe te passen? Lees dan snel verder. 

Kenmerken jaren 30 tuin

Een jaren 30 tuin wordt gekenmerkt door de rustige uitstraling, elegantie en verfijnde details. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken:

  • Rechte lijnen en symmetrie: Strakke lijnen en een symmetrische indeling horen echt bij een jaren 30 tuin. Op deze manier creëer je een gevoel van orde en structuur. Denk bijvoorbeeld aan rechte paden, geometrische vormen en nette borders.

  • Planten: Kies voor planten die populair waren in de jaren 30, zoals rozen, lavendel, hortensia's, en pioenen. Deze bloemen brengen niet alleen kleur en geur, maar wekken ook een gevoel van nostalgie op.

  • Bakstenen en kiezelstenen: Een integratie van bakstenen muren, paden en kiezelstenen in de tuin zorgt voor een tijdloze uitstraling en voegt karakter toe aan de ruimte.

  • Verhoogde borders en hagen: Creëer hoogte en privacy met verhoogde bloembedden en hagen van buxus of taxus.

Tips om een jaren 30 sfeer in de tuin te creëren

Wil je graag een jaren 30 sfeer in de tuin? We begrijpen maar al te goed dat je niet gelijk je hele tuin omgooit. Daarom hebben we een aantal (makkelijke) tips verzameld om je op weg te helpen.

  • Zachte kleuren: Kies voor een zacht en ingetogen kleurenpalet met tinten zoals pastelroze, crème, lichtblauw en smaragdgroen. Deze kleuren weerspiegelen de elegantie van de jaren 30.

  • Strakke vormen: Gebruik bakstenen of hout om strakke vormen te creëren voor paden en borders. 

  • Snoeien en vormgeven: Houd planten goed gesnoeid en in vorm om een gestructureerde uitstraling te behouden. Denk aan buxus struiken die in geometrische vormen zijn gesnoeid.

  • Waterpartijen: Overweeg een kleine fontein of vijver met een eenvoudig ontwerp om een rustgevend en klassiek element aan je tuin toe te voegen.

  • Vintage meubilair: Kies voor vintage tuinmeubilair met eenvoudige lijnen en retro-ontwerpen om de jaren 30 stijl te benadrukken.

  • Klassieke tuinverlichting: Ga voor mooie verlichting buiten die een tijdloze, rustige uitstraling hebben. 

Meer tuin ideeën?

Op zoek naar meer tuininspiratie? Op Woonblog vind je volop ideeën voor jouw tuin. Of je nu houdt van een hele moderne uitstraling of meer houdt van een klassieke look, op Woonblog is er voor ieder wat wils. 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten