Is jouw tuin al klaar voor de zomer?
Tuinideeën Planten Achtertuin ideeën

Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

Het voorjaar is een heerlijke tijd, steeds meer zonneschijn en de echt warme dagen, die moeten nog komen. Het is de perfecte gelegenheid om je tuin klaar te maken voor gezellige momenten met vrienden en familie. Of het nu gaat om een ontspannen middag met de kids in de tuin of een lange zomeravond met vrienden, hier zijn een paar tips om je tuin helemaal gezellig te maken. Klaar voor de zomer in 3-2-1!

Lekker hoekje om te zitten

Creëer een uitnodigende zithoek. Ga op zoek naar comfortabele tuinmeubelen, zoals een loungeset, een zitzak of een gezellige picknicktafel. Een plek waar iedereen kan neerploffen en genieten. Zachte kussens en dekens zorgen voor extra comfort. Ook een hangmat is voor veel mensen een fijne toevoeging in hun tuin. Er is geen betere plek om te relaxen dan een hangmat in de zon. Als je zulke mooie En alvast voor de zomer: denk na over een manier om schaduw te creëren op een warme dag. Breng verkoeling met een parasol, pergola of ga voor gemak met een automatisch Somfy zonnescherm. 

TIP: Houd binnen ook alles lekker koel tijdens de zomer met verduisterende rolgordijnen.

Meer kleur in je tuin

Breng je tuin tot leven met kleurrijke bloemen en planten. Plant bloeiende planten in potten of creëer een mooie bloemenborder langs de randen van je tuin. Door wat perkgoed te planten vrolijk je iedere tuin direct op met meer kleur. Dit moment van het jaar is ook geschikt vor het eerste onderhoud aan je tuin. Het eerste onkruid dat gegroeid is, wieden voordat het groter groeit. Ook kan er tijdens een zachte winter een groene aanslag op de tegels groeien. Dit ga je te lijf met een bezem en warm water, en eventueel een schep zand. Schrobben maar! 

tuinideeen voorjaar

Het barbecue seizoen is geopend!

De dagen waar je lekker buiten kunt eten of barbecueën komen er aan. Zorg er daarom voor dat de plek waar je je zomerse maaltijden wil gaan bereiden, helemaal ready is voor de warme dagen.
Een eerste schoonmaak na de winter of misschien is het wel tijd voor een upgrade? Een nieuwe barbecue? Goed idee! 

tuinideeen voor het voorjaar
Laat de zomer maar komen!

Het voorjaar is een perfect moment om je tuin op te frissen. Dus, maak je tuin klaar voor gezelligheid! Met onze tips zorg je ervoor dat het een uitnodigende en ontspannen ruimte wordt waar je kunt genieten van fijne momenten met vrienden en familie, spelende kinderen of gewoon een rustige zomeravond onder de sterrenhemel. Ben je opzoek naar meer tuinideeën? Lees dan vooral onze andere blogs. En maak van jouw tuin een veelzijdige plek die voldoet aan jouw persoonlijke behoeftes! 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten