Inspiratie voor verschillende soorten kachels
Inrichting Duurzaam Woonideeën

Inspiratie voor verschillende soorten kachels

Het is alweer lente, maar dat betekent niet meteen dat het ook weer lekker warm is. ‘S avonds hebben we nog steeds gezellig de kachel aan in huis! Een kachel is natuurlijk ideaal voor in de herfst en winter, maar is ook op koudere lente en zomerdagen een gezellige en warme toevoeging. Benieuwd naar inspiratie voor verschillende soorten kachels? Lees dan snel verder.

Kachels komen voor in allerlei vormen en maten. Hier noemen we er een aantal in verschillende stijlen die we nu in veel interieurs zien.

Ingebouwde kachels

Een kachel is de perfecte manier om een warme en gezellige sfeer te creëren. In een modern interieur is een kachel bijvoorbeeld een zacht, warm element in een verder strakke en minimalistische ruimte. Om het geheel toch strak te houden, worden kachels in een modern interieur vaak ingebouwd in de wand. Dit is een inzet/ inbouwkachel. Een inbouwkachel is afgeschermd met glas.

Doorkijk kachel

Daarnaast zien we ook wel eens een kachel in een scheidingswand. Zo lijkt een ruimte niet alleen minder leeg door de wand, maar wordt er meteen een warm element aan toegevoegd. Dit worden ook wel doorkijkkachel genoemd. Deze kachels hebben aan twee kanten glas en zorgt er als het ware voor dat je door de wand heen de andere ruimte ziet.

doorkijkkachel

Zwarte kachels

Fan van de industriële uitstraling van het interieur? Een zwarte vierkante of ovale kachel past hier perfect bij. Een zwarte kachel heeft een stoere, robuuste uitstraling die perfect past in een huis met industriële, landelijke of Scandinavische stijl. Denk bij deze stijl ook aan een ingebouwde kachel in een betonnen muur.

Buitenkachel

Zit jij graag in de tuin? Denk dan aan een buitenkachel. Een buitenkachel is ideaal als je ‘s avonds nog even lekker in de tuin wilt zitten zonder kou te leiden. Buitenhaarden of kachels zijn vaak ingebouwd in de muur van een huis. Daarnaast zien we ook zwarte kachels wel eens in de tuin voorkomen. Dit is bijvoorbeeld erg leuk om te combineren met een houten veranda of terras.

zwarte kachel zwarte ovale kachel

Naast verschillende stijlen, zijn er ook veel kachels en haarden met verschillende manieren van stoken. De klassieke haarden en kachels zijn natuurlijk houthaarden en kachels. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook elektrische kachels, gashaarden, speksteenkachels en pelletkachels. Pelletkachels worden gestookt met pellets en zijn relatief erg duurzaam, omdat die CO2 neutraal zijn! Speksteenkachels zijn ook duurzamer dan bijvoorbeeld een gaskachel. Deze kachels worden verwarmd met natuurstenen die de warmte absorberen.

Genoeg keuze dus! Ben jij klaar voor een beetje warmte en gezelligheid?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten