Inspiratie voor een kleine keuken
Keuken inspiratie Woonideeën

Inspiratie voor een kleine keuken

Woon je in een klein appartement, een studio of heb je gewoon een beperkte keukenruimte? Het is dan vaak een hele uitdaging om deze ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. Door gebruik te maken van slimme en creatieve oplossingen, kun je optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte. Benieuwd hoe je goedkope complete keukens inricht als je maar weinig ruimte hebt? Lees verder en doe inspiratie op voor het inrichten van een kleine keuken!

Minimalisme is key

Als je een kleine keuken hebt, is het makkelijk om er een rotzooitje van te maken. Want waar laat je al die spullen? Daarom is het juist zo belangrijk om een kleine keuken minimalistisch in te richten. 

Kies voor een strakke en opgeruimde uitstraling door alleen essentiële keukengerei en -apparaten op het aanrecht te houden. Investeer daarnaast in handige opbergsystemen, zoals uitschuifbare laden en carrousels in hoekkasten, om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Gebruik vervolgens opbergcontainers en manden om voedsel en keukenbenodigdheden te organiseren. Houd de werkbladen zo leeg mogelijk voor een ruimtelijk gevoel.

Verticale opslagruimte

Maak optimaal gebruik van de verticale ruimte in de kleine keuken. Dit doe je door wandplanken of open rekken boven het aanrecht te installeren. Hierdoor creëer je extra opbergruimte voor borden, glazen, kruidenpotjes en kookboeken. 

Hang keukengerei aan de muur met behulp van magnetische strips of haken. Maak gebruik van de ruimte boven kasten door er decoratieve manden of opbergdozen neer te zetten voor seizoensgebonden items of keukenapparatuur die minder vaak worden gebruikt.

Bar in de keuken

Is de plek waar de keuken komt ook gelijk de plek waar de eettafel hoort te staan? Dan is een bar een goede oplossing én geeft je keuken een gezellige sfeer. Tijdens het koken kun je elkaar gezelschap houden. De bar geeft je meer mogelijkheden om spullen op te bergen en om eten klaar te maken. 

Kleurgebruik in een kleine keuken

Gebruik lichte kleuren en voldoende verlichting om een kleine keuken groter te laten lijken. Denk bijvoorbeeld aan lichte en neutrale kleuren voor de wanden, kasten en vloer om een gevoel van ruimte te creëren. 

Maak gebruik van goede verlichting, zoals onderkastverlichting en spotjes, om de keuken goed te verlichten en een open sfeer te creëren. Over het algemeen oogt een goed verlichte keuken ruimer.

Keuken op maat

Kun je geen passende keuken vinden voor de beschikbare ruimte? Dan is een op maat gemaakte betaalbare keuken misschien wel de oplossing voor jou. Door het aanpassen van kasten, werkbladen en apparatuur kun je elke centimeter benutten en de keuken zo efficiënt mogelijk inrichten. Kies voor slimme indelingen, zoals hoekkasten met draaiplateaus of lade-inzetstukken voor bestek en keukengerei.

Meer wooninspiratie?

Benieuwd hoe je jouw woning inricht volgens de laatste woontrends? Het maakt niet uit hoe groot je woning is, van elke woonruimte kun je iets maken met de juiste tips. Lees verder en doe woonideeën op!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten