Inspiratie en tips voor een nieuwe badkamer
Wonen Badkamer ideeën Wooninspiratie

Inspiratie en tips voor een nieuwe badkamer

Een comfortabele, mooie badkamer kan je huis helemaal afmaken. Het is geen ruimte waar je uren achter elkaar bent, maar wanneer je er wel bent draait het volledig om ontspannen en tot rust komen. Wanneer je badkamer eigenlijk aan vervanging toe is kun je je daar dan ook flink aan ergeren. Hier en daar vormt zich flinke kalkaanslag, sommige onderdelen zitten niet helemaal meer vast en het meubel kan niet meer tegen een stootje, om over het uiterlijk nog maar te zwijgen. Het is dan de hoogste tijd om voor een nieuwe badkamer te gaan kijken. Maar, waar moet je dan allemaal op letten en wat voor een badkamer wil je eigenlijk hebben? Om je te helpen vindt je hieronder zowel tips als inspiratie, dus bekijk het gauw!

Het kostenplaatje

De kosten voor een nieuwe badkamer lopen al gauw op. Zeker wanneer je voor een volledig nieuwe badkamer gaat, maar ook wanneer je besluit om je badkamer te renoveren, heb je daar een budget voor nodig. Een badkamer financieren is dan ook een veelgemaakte keuze. Vaak heeft men geen bedrag op hun spaarrekening staan waarmee zij hun badkamer kunnen vernieuwen, waardoor er een lening wordt afgesloten om de badkamer toch te kunnen betalen. Het voordeel daarvan is dat je bijna meteen aan de slag kunt gaan, maar het nadeel is dat het met een lening altijd duurder is dan wanneer je alles met eigen geld financiert. Kijk dus goed naar het kostenplaatje en zorg ervoor dat je niet teveel geld leent. Weet je niet zeker hoeveel je nodig hebt? Kijk dan naar een doorlopend krediet, waarbij je naar behoefte bij kunt lenen zonder telkens opnieuw een lening af te hoeven sluiten.

kraan

De periode van verbouwing

Een badkamer verbouwen gaat niet vanzelf. Er moet worden gesloopt en gehakt voordat de nieuwe onderdelen erin kunnen en ook dan is het geheel natuurlijk niet meteen afgewerkt en klaar voor gebruik. Je zult er daarom voor moeten zorgen dat je op een andere manier kunt douchen of badderen. Eventueel bij bekenden, familie, op de sportschool of zelfs op je werk afhankelijk van de faciliteiten. Houdt hier rekening mee.

Zorg er daarnaast ook voor dat je genoeg vrije tijd hebt om aan de slag te gaan met de badkamer. Hoe korter het project duurt, hoe minder last je ervan hebt en hoe minder energie het je kost. Het is dan ook niet ongebruikelijk om bijvoorbeeld een week vrij te nemen om de badkamer te verbouwen!

Een stijl kiezen

Er is je natuurlijk ook nog wat inspiratie beloofd en die krijg je natuurlijk. Er zijn een aantal verschillende stijlen die de afgelopen jaren aan populariteit hebben gewonnen. Deze vormen een goed startpunt wanneer je niet goed weet wat voor badkamer je graag wilt hebben. Ten eerste is er de landelijke stijl, waarbij er veel hout, blauw en wit wordt gecombineerd met klassieke elementen om tot een warme, landelijke badkamer te komen. Daarnaast is er ook de moderne badkamer, waar strakke lijnen en minimalistische onderdelen de boventoon voeren. Ook kun je kiezen voor een klassieke badkamer met overdadige vormen en veel details in de afwerking. Tot slot is er nog een industriële badkamer, waar je echt van moet houden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van, je raadt het al, industriële elementen. Tel daar veel donkerblauwe, grijze en zwarte tinten bij op en je krijgt een zeer industrieel gevoel.

badkamer ideeen badkamer inspiratie

Aan de slag met je badkamer

Een nieuwe badkamer heb je natuurlijk niet zomaar uitgekozen. Dat is logisch, want jij bent degene die er strakjes iedere dag gebruik van moet maken! Ga dus vooral op je gevoel af en maak verstandige keuzes waarvan je blij wordt. Dan kun je eigenlijk niet missen! Heel veel succes.

Meer badkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer badkamer ideeën? Neem dan ook eens een kijkje tussen de artikelen: Badkamer ideeën | 4x originele inspiratie, Kleurrijke badkamer: 4x inspiratie en Betonlook badkamer: doe inspiratie op!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten