In 5 stappen een tiny house inrichten!
Wooninspiratie

In 5 stappen een tiny house inrichten!

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die de bewuste keuze maken om kleiner te gaan wonen. Ben jij ook van plan om kleiner te gaan wonen? Super tof! Dan is het wel verstandig om van tevoren te bedenken hoe je dit wilt aanpakken. Het is waarschijnlijk geen verrassing, maar het inrichten van een kleine woning of tiny house zit iets anders in elkaar dan een normale woning. Wij geven je daarom een vijftal tips bij de inrichting van jouw tiny house!

1. De ruimtes bepalen

De eerste stap is niet zo anders dan anders, namelijk het bepalen van de indeling van je woning of tiny house. Je zult dit alleen wel met minder ruimte moeten doen. Probeer dus creatief te zijn met de ruimte die je hebt en combineer ruimtes met elkaar (bijvoorbeeld een keukentafel die je gemakkelijk om kan toveren tot kantoorruimte).

Ruimte voor overbodige spullen is er niet in een tiny house. Haal Marie Kondo’s bestseller er dus maar snel bij en doe de spullen die je (bijna) niet gebruikt in de ban. Omdat je in een tiny house maar weinig ruimte hebt staat een minimalistisch interieur voornamelijk centraal.

inrichting tiny house

2. Interieurstijl kiezen

Vervolgens is het tijd om de interieurstijl te gaan bepalen. Houd je meer van een industrieel interieur of ga je toch liever voor de Scandinavische woonstijl? Het is belangrijk om een stijl te kiezen die je ook op een minimalistische manier kunt toepassen. Wat betreft de inrichting van een tiny house geldt less is more. Je wilt namelijk genoeg ruimte over hebben om zelf te bewegen en daarnaast oogt een vol huis al snel rommelig.

inrichting tiny house

3. Multifunctionele meubels

Een van de belangrijkste tips voor de inrichting van een tiny house: investeer in goede multifunctionele meubels. Deze besparen je namelijk super veel ruimte en kunnen dus eigenlijk niet missen in een kleine woning. Denk bijvoorbeeld aan een (slaap)bank met daaronder opbergruimte of een ruimtebesparende tafel die je in elkaar kunt schuiven.

Heeft jouw tiny house een tweede verdieping? Een trap met opbergruimte is dan zeker aan te raden. Het is toch altijd even puzzelen met opbergruimte wanneer je kleiner gaat wonen. Kleding, servies en schoonmaakspullen nemen bijvoorbeeld vaak veel ruimte in. Als je investeert in multifunctionele meubels kun je dit probleem goed tackelen.

inrichting tiny houseinrichting tiny house

4. Je woning er groter uit laten zien

Nadat je alle overbodige spullen weg hebt gedaan, zijn er nog een aantal trucjes die je toe kunt passen om jouw woning er ruimer uit te laten zien. Probeer veel verticale lijnen in je woning te creëren om het accent op de hoogte van de ruimte te leggen. Daarbij zijn spiegels en veel natuurlijk licht ook ideaal om je tiny house ruimer te laten lijken. Bovendien bespaart natuurlijk licht je veel energie omdat je overdag geen lichten aan hoeft te zetten.

Vervolgens is het niet onbelangrijk om te kijken welke kleuren je in jouw woning gaat gebruiken. Een lichte muur met donkere vloer zorgt er bijvoorbeeld voor dat een ruimte groter oogt. Nadat je de kleuren voor jouw woning hebt bepaald kun je nog een aantal foto’s ophangen of een leuk schilderijtje. Pas op: teveel kleine schilderijen en foto’s laten de woning er juist kleiner uitzien. Probeer dit dus te vermijden.

tiny house inrichting

5. Maak gebruik van de buitenruimte

Heb je een buitenruimte tot je beschikking, zoals een klein tuintje of een balkon? Probeer deze dan optimaal te benutten. Misschien kun je wel een kleine vlonder naast je tiny house bouwen, zodat je in de zomer ook veel buiten kunt zitten. Ook kun je de buitenruimte gebruiken voor nog meer opslagplaats, zoals een multifunctionele tuinset met opbergruimte. Probeer vooral creatief te zijn met de ruimte die je tot je beschikking hebt.

inrichting tiny house

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Ben je nog op zoek naar een tiny house? Kijk dan bijvoorbeeld eens op Tiny House Lacet-Niederrhein. Wil je daarnaast nog meer wooninspiratie voor een kleine woning? Neem gerust eens een kijkje tussen de onderstaande artikelen en doe meer ideeën op voor jouw interieur. Bij Woonblog vind je de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten