De ideale bureaustoel voor jouw thuiskantoor
Meubels Wooninspiratie

De ideale bureaustoel voor jouw thuiskantoor

In 2021 werken we nog steeds veel vanuit huis. Misschien is het nu toch eindelijk tijd om die oude stoel in te ruilen voor een nieuwe bureaustoel. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat een goede bureaustoel beter is voor je houding en dus ook voor je rug. Een goede bureaustoel kost vaak wat meer, maar je hebt er ook langer profijt van. Zo kan je ook beter, comfortabeler en meer verantwoord vanuit huis werken. In dit blogartikel geven we je tips om de ideale bureaustoel voor jouw thuiskantoor te vinden.

De verstelmogelijkheden

De verstelmogelijkheden zijn erg belangrijk voor een goede bureaustoel. Het moet namelijk mogelijk zijn om de bureaustoel naar jouw lengte te verstellen. Het beste is om er een te kiezen waarvan de armleuningen zowel in de breedte als in de hoogte te verstellen zijn. Naast de armleuningen moet de stoel zelf ook in de hoogte goed af te stellen zijn. Het is belangrijk dat je benen in een hoek van ongeveer 90 graden zitten en je voeten gemakkelijk de grond raken. Als je langer bent is het dus handig om te kijken hoe ver de bureaustoel te verstellen valt.

Materiaal

Vervolgens is het handig om te kijken aan welk materiaal je de voorkeur geeft. Probeer niet alleen te kijken naar wat er mooi uitziet, maar ook wat functioneel is. Bijvoorbeeld een netrugleuning zorgt ervoor dat de stoel beter geventileerd is. Je wilt niet in de zomer op een bureaustoel zitten die plakt als het warm is. Kies daarom een stoel met een bekleding die het hele jaar door fijn zit.

Inspiratie bureaustoel

Budget

Zoals we al eerder zeiden, kost een goede bureaustoel vaak wat meer. Toch is het belangrijk om een budget af te spreken. Vaak is het wel dat goedkoop uiteindelijk duurkoop blijkt. Vooral als je langere dagen thuis werkt is het verstandig om een goede bureaustoel uit te kiezen. Anders loop je de kans dat je rugklachten krijgt of eventueel andere gezondheidsproblemen. Mocht je een minder groot budget hebben of een minder grote werkplek, kies dan een bureaustoel die minimaal een goede steun biedt voor je rug en past bij jouw lengte.

Meer tips en inspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? We schreven al eerder artikelen over het inrichten van je thuiskantoor. Mocht je meer inspiratie willen dan zijn deze blogartikelen misschien wel interessant: 5 handige tips voor het inrichten van je thuiswerkplek of 5 items voor een stijlvol thuiskantoor. Of wil je juist tips om op een efficiëntere manier vanuit huis te werken dan is het misschien leuk om dit artikel te lezen: Efficiënt in een creatieve omgeving thuis werken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten