Ga je je huis verbouwen?

Als je gaat verbouwen is het belangrijk om uit te zoeken hoe je dit het beste kan financieren. Het is belangrijk de voor- en nadelen van de financieringsmogelijkheden goed met elkaar te vergelijken. Welke keuze is voor jou de juiste?

Wat je moet weten als je gaat verbouwen

Door de huidige situatie op de woningmarkt kiest ongeveer 75% van de Nederlanders ervoor om niet te verhuizen, maar hun woning te verbouwen. Als je gezinssituatie verandert, veranderen de behoeften vaak mee. Heb je meer slaapkamers nodig, is de keuken te klein geworden of is de badkamer nodig aan vernieuwing toe? Heb je nog voldoende spaargeld of moet je geld gaan lenen om de verbouwing te kunnen betalen?

Hoe financier je de verbouwing?

Verbouwingen kosten vaak een hoop geld. Gelukkig zijn verschillende manieren om een verbouwing te financieren. Je kan er voor kiezen een persoonlijke lening af te sluiten of om je hypotheek te verhogen. Om te zien of dat mogelijk is wordt er altijd gekeken naar de waarde van je huis en je inkomen. Vaak komen er ook nog extra kosten bij zoals bijvoorbeeld taxatiekosten en notariskosten.

Verschillende mogelijkheden

Het kan zijn dat je bij het verbouwen in aanmerking komt voor de Nationale Hypotheek Garantie. Hiermee beperk je de risico’s en profiteer je van een lagere rente. Je kan een tweede hypotheek nemen bij je huidige hypotheek verstrekker of je hypotheek oversluiten. Het is daarnaast ook mogelijk om gebruik te maken van een flexibele opname faciliteit. Hierbij wordt de hypotheek voor een hoger bedrag ingeschreven en extra financiële ruimte gecreëerd. Laat je vooraf goed informeren om de juiste keuze te kunnen maken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten