Houten jaloezieën: alle voordelen op een rijtje
Wonen Wooninspiratie Woonideeën

Houten jaloezieën: alle voordelen op een rijtje

Als we kijken naar de raamdecoratie trends van de afgelopen jaren, is er een vorm van raamdecoratie die steeds populairder wordt: houten jaloezieën. Trendy, luxe, speels, stoer.. Jaloezieën zijn alles wat je zoekt in raamdecoratie. Kun jij wel vervanging gebruiken voor die oude gordijnen, rolgordijnen of vouwgordijnen en ben je aan het kijken naar houten jaloezieën? Wij hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van houten jaloezieën

Ben je benieuwd welke voordelen dit type jaloezieën jou bieden? Wij hebben het voor je in een lijstje gezet!

  • Je kunt ze in standaard maten kopen, maar houten jaloezieën op maat zijn ook een optie. Fijn als je met de jaloezieën in standaard maten niet uit de voeten kunt.

  • Er zijn verschillende soorten houten jaloezieën. Zo heb je jaloezieën van Lindehout, bamboe hout, Abachi hout en zelfs PVC (houtimitatie). Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling, zodat je altijd een jaloezie naar wens kunt samenstellen.

  • Over samenstellen gesproken: de mogelijkheden in kleuren zijn vaak eindeloos. Van natuurlijk bruin tot wit, antraciet of stoer zwart.. Het kan allemaal!

  • Je kunt je houten jaloezie met ladderkoord uitvoeren voor een optisch frisse look. Met ladderband geef je je jaloezie juist extra karakter.

  • Veel mensen weten dit niet, maar houten jaloezieën hebben een isolerende functie. Fijn!

Jaloezieën bestellen? Zo meet je het op!

Als je eenmaal over de streep getrokken bent en ook stijlvolle raamdecoratie wil, is het tijd om je maten op te meten. Als je de maten weet, kun je online namelijk prijzen vergelijken. Maar dan wil je wel weten hoe. Bij raamdecoratie praten we over montage op de dag of in de dag. Montage in de dag houdt in dat je de jaloezie tussen twee muren of tegen het plafond monteert. Bij montage op de dag plaats je de jaloezie op de muren.

Houten Jaloezieën wooninspiratie

Bij montage in de dag meet je de hoogte en breedte tussen de muren op. Voor eventuele speling raden we aan om een centimeter van de opgemeten breedte af te halen. Bij montage op de dag kun je zelf de hoogte en breedte bepalen. Voor extra overlapping op de muren raden we aan om tien centimeter aan de breedte toe te voegen.

Vergeet je niet om gratis kleurstalen aan te vragen?!

Ga je online je houten jaloezieën kopen? Dan is het goed om te weten dat de kleur op je beeldscherm vaak iets afwijkt van het origineel. Om teleurstelling te voorkomen, raden we je aan om altijd even kleurstalen aan te vragen. Vaak zijn deze geheel gratis en snel in huis. Met de stalen kun je thuis kijken en vergelijken welke kleur het beste bij je woonwensen past.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten