Hoogteverschillen in je tuin? Gebruik keerwanden!
Tuinideeën

Hoogteverschillen in je tuin? Gebruik keerwanden!

Ben jij een echte liefhebber van bergen en heuvels? En zou je het liefst ook hoogteverschillen in je eigen achtertuin willen hebben? In een vlak als Nederland gaat dat niet, zou je zeggen, maar toch is dit mogelijk! Als je een grote achtertuin hebt, kun je prima een heuvelachtig landschap creëren. 

Maar hoe maak je die hoogteverschillen dan? Door middel van betonnen keerwanden of L-wanden. Lees snel verder!

Tips om hoogteverschillen te creëren

Om je tuin breder te laten lijken kun je hoogteverschillen het beste naar de zijkanten toe aanbrengen. Wil je je tuin dieper laten lijken? Dan kun je het beste achterin de tuin verhogingen aanbrengen. 

Maar wat zijn nu de voordelen van het creëren van hoogteverschillen in de tuin? Het zorgt er onder andere voor dat je meer privacy hebt en het is erg praktisch. Je kunt namelijk verschillende lagen maken, bv. een laag voor een vijver, een andere laag met planten en dan nog een andere laag als zitgelegenheid. 

Tip: Vergeet de waterafvoer niet bij het maken van hoogteverschillen!

Keerwand als niveaumaker

Hoogteverschillen kunnen erg praktisch zijn, maar hoe maak je ze nu? Door middel van keerwanden breng je eenvoudig hoogteverschillen naar wens aan. 

Betonnen keerwanden, ook wel L-wanden genoemd, zijn er in veel afmetingen en uitvoeringen. De verschillende mogelijkheden in hoogten stellen je in staat om snel en makkelijk allerlei niveauverschillen te bouwen. Houd er wel rekening mee dat je de wanden niet met de hand kunt plaatsen. 

Keerwanden in de eigen achtertuin

Keerwanden worden ook veel gebruikt bij het maken van mestopslag of voeropslag in de agrarische sector, maar een betonnen keerwand kun je perfect gebruiken als grondkering in je tuin om snel een andere hoogte te realiseren. Zo maak je eenvoudig meerdere terrassen met elk een eigen karakter. 

Maak van je tuin een prachtig landschap door handig gebruik te maken van betonnen keerwanden. Upgrade je tuin (letterlijk) naar een hoger niveau. Omdat je bij een heuvelachtig en gelaagd landschap de horizon mist, lijkt het alsof het ruimer is. Alsof het allemaal een beetje verder is. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Informeer naar de mogelijkheden met betonnen keerwanden bij BUMA Handel.

Meer tuin inspiratie opdoen?

Op Woonblog vind je volop ideeën voor je tuin. Of je nu groene vingers hebt, een ervaren klusser bent of geen van beide, op Woonblog hebben we voor ieder wat wils. Neem gerust een kijkje en laat je inspireren. 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten