Hoe kies je het juiste matras?
Slaapkamer ideeën Woonruimtes

Hoe kies je het juiste matras?

Wanneer je geld gaat uitgeven aan een nieuwe matras, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je een perfecte keuze maakt! Maar hoe kies je het juiste matras? En welke criteria zijn van belang? De antwoorden op deze vragen en tips voor het vinden van het ideale matras vind je in dit artikel.

Alle eisen op een rijtje

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe matras, is het belangrijk om eerst goed te weten wat je eigenlijk wil. Bedenk voor jezelf niet alleen wat de ideale afmetingen zijn van je nieuwe matras, maar bedenk ook of je een voorkeur hebt voor een hard of zacht matras. Vind je het belangrijk dat het matras het lichaam ondersteunt of heb je liever een matras met een lange levensduur? Wat vind je belangrijk qua hygiëne, materialen en ventilatie? Kortom: maak een lijstje met criteria waaraan jouw ideale matras moet voldoen, zodat je precies weet wat je zoekt en het gemakkelijker wordt het juiste matras te vinden.

Matras kiezen

Vergelijk verschillende matrassen

Zodra je precies weet wat voor matras je zoekt, kun je gericht op zoek gaan. Dit kan het beste door diverse matrassen op een rijtje te zetten die voldoen aan de criteria die je van tevoren hebt opgesteld. Denk van tevoren na over het type matras, zoals bijvoorbeeld traagschuim of koudschuim en denk na over het formaat matras. Het meest populaire formaat matras is 90x200 voor een eenpersoonsbed. Voor een tweepersoonsbed is matras maat 180x200 de meest populaire variant.

Wanneer je een aantal matrassen op een rijtje hebt gezet, kun je deze goed met elkaar vergelijken. Laat je hierbij niet alleen verleiden door een aantrekkelijke prijs, maar vergelijk ook andere eigenschappen van de verschillende matrassen.

Wanneer een aantal producten bij het vergelijken te duur blijken te zijn, kun je deze wegstrepen uit de selectie. Datzelfde geldt voor matrassen die niet volledig aan jouw wensenlijstje voldoen. De matrassen die je overhoudt, zijn matrassen die alle gewenste eigenschappen bezitten en ook nog een goede prijs hebben. Hier zit gegarandeerd jouw perfecte matras bij! Nu hoef je het matras alleen nog maar te testen en vervolgens te bestellen, wanneer je er helemaal tevreden over bent.

Een matras testen

Tot slot is het heel belangrijk om de matrassen te testen. Op papier kan een matras perfect lijken en aan alle voorwaarden voldoen, maar ligt het bed wel echt zo lekker als in de beschrijving wordt beweerd? Daar kom je alleen achter door even op het matras te gaan liggen. Ligt het matras toch iets te hard? Dan kun je maar beter op zoek gaan naar een andere matras die wellicht wat zachter is dan degene die je hebt getest. Is het geteste matras juist te zacht? Dan kun je maar beter op zoek gaan naar een stevigere variant. Vergeet dus niet om een matras eerst te testen voordat je er een bestelt, want alleen dan weet je of je het perfecte matras hebt gevonden, waarmee je weer jaren vooruit kunt!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten