Het geheim van een perfect geknipte haag: tips en technieken
Tuinideeën

Het geheim van een perfect geknipte haag: tips en technieken

Kies de juiste plant voor je haag

Hoe netjes je je haag ook knipt, het helpt altijd om de juiste plant ervoor te kiezen. Een voorbeeld daarvan is de Portugese laurier. Deze plant staat bekend om de mooie, compacte groei, wat het uitstekend geschikt maakt om in je gewenste vorm te knippen. Een haag hoeft namelijk echt niet altijd kaarsrecht te zijn. Een golvende, bolle of piramidevormige haag kan ook prachtig zijn. Uiteraard hangt dit af van de structuren in de rest van je tuin en huis. We raden aan om hier lekker mee te experimenteren en voor jezelf uit te vinden wat jouw ideale haag is.

De juiste tijden in jaar

Daarnaast is het belangrijk om je haag op de juiste tijden in het jaar te knippen. Hoewel het per plantensoort kan verschillen, kun je de meeste hagen het beste in de zomer knippen. Dat is namelijk de periode na veel bloei en groei. Op die manier blijft je werk ook een hele tijd zichtbaar, in plaats van dat je haag na een week alweer flink is gegroeid. Om je een voorbeeld te geven: voor de beukenhaag geldt dat je deze het beste in Juli kunt knippen, omdat die dan net uitgebloeid is. 

Heb je ondertussen zin gekregen om lekker in je tuin aan de slag te gaan of kies je toch voor de tuinman? Wanneer je het zelf gaat doen, is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan bij het knippen van je haag. Hoewel een perfecte haag altijd oefening en geduld vergt, gaan het kiezen van de juiste plant en het knippen op de juiste tijden je gegarandeerd helpen. 


Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten