Handige keuken ideeën en DIY’s
Interieur DIY

Handige keuken ideeën en DIY’s

Sommige dingen in huis heb je omdat je niet zonder kan. Denk aan een bank en een eettafel. Andere spullen zijn gewoon mooi, zoals een schilderij of leuke plant. En er is ook een categorie met dingen die je hebt omdat ze gewoon erg handig zijn! Er zijn mensen die op dat gebied nog nét even wat verder doordenken. Zij vinden oplossingen voor alledaagse problemen in en om het huis. Life hacks, noemen we die! Een aantal van die life hacks voor in de keuken heb ik voor jullie verzameld. Kijken jullie mee?

Keuken ideeën en opbergen

Laten we beginnen met een paar handige keuken ideeën voor het opbergen van je spullen. Van de bovenste lade in dit keukenblok is een snijplank gemaakt met een gat erin. Wanneer je restjes door het gat schuift komen deze meteen terecht in de vuilnisbak die in de la eronder staat. Handig! Tomaten, uien, knoflook, aardappels... Hoe bewaar je die nu zo lang mogelijk? In zo'n lade bijvoorbeeld, dankzij de luchtgaatjes worden de groenten niet vochtig en blijft alles langer vers.

handige keukenhandige keuken

Wanneer je vaak Amerikaanse recepten maakt is dit een handig idee. Beschilder de binnenkant van je keukenkastje met schoolbordverf en lijm er latjes met haakjes op. Nu alleen nog de juiste maten op de deur schrijven en de maatschepjes aan de haakjes hangen. Zo gebeurd en ziet er nog erg leuk uit ook!

Weinig ruimte voor het opbergen van pannen? Hang ze aan de muur! Dat gaat heel makkelijk met een houten plaat waar allemaal kleine gaatjes in zitten. Deze zijn bij veel bouwmarkten te koop. Schilder de plaat in dezelfde kleur als je keukenmuur en steek haken door de gaatjes. Hier kun je dan je pannen aan hangen. Ook leuk: maak een lijst om de plaat heen, zo lijkt het net of je pannen in een schilderij hangen.

handige keukenhandige keuken

Nooit meer je boodschappenlijstje kwijt! Een grote rol papier en een stok om deze aan op te hangen is het enige wat je nodig hebt. Extra handig als je een groot gezin hebt, iedereen kan hier boodschappenwensen kwijt.

handige keuken

Deze blog is geschreven door gastblogger Dionne van de website Woonmonster.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten