Handige hulpjes voor in de keuken in landelijke stijl
Interieur Wonen Keuken inspiratie Woonruimtes

Handige hulpjes voor in de keuken in landelijke stijl

Je hebt gekozen voor een landelijke omgeving: rustig, relaxed, heel gezellig en een warm nest waar je uren en uren wil doorbrengen met je familie, vrienden en kennissen. Dat is toch waar veel mensen van dromen: het gevoel van thuiskomen, ver van de stress en het gejaagde leven van deze huidige tijd. De interieurs spelen hier gretig op in: landelijke stijl is een begrip geworden. Het valt niet goed uit te leggen wat landelijk is, maar het is vooral een nostalgische toets. Het is zeker niet boers of minder van kwaliteit. Het is een oude look met een moderne saus over gegoten. De materialen zijn natuurlijk en sterk, de kleuren zijn zacht en neutraal, de vormen zijn stoer en mogen best grof van structuur zijn.

Warmte in de landelijke keuken

Keukens worden eveneens in die stijl ontworpen en aangeboden. Er wordt veel hout en ook wel riet gebruikt in de landelijke keukens: houten werkbladen, houten kastdeurtjes, rieten opbergmandjes. Deze worden gecombineerd met natuurlijke stoffen zoals katoenen gordijnen in gebroken wit bijvoorbeeld. Het geheel straalt warmte uit. Vaak wordt er ook gegeten in de keuken, zeker als het geen officiële etentjes betreft: het ontbijt bijvoorbeeld. In tegenstelling tot vroegere jaren wordt de keuken als het ware meer en meer gebruikt om in te leven.

Handige keuken hulpjes

Om het ons zo gemakkelijk mogelijk te maken in de keuken, doen we beroep op handige hulpjes: bijvoorbeeld allerhande rekken, handige indelingen in de keukenkasten en -laden. Een heel handige keukenhulp is de keukentrolley. Je kan het beschrijven als een handig tafeltje op wieltjes, dat je overal kan rollen waar je het nodig hebt. Maar zo'n trolley is meer dan dat. Het kan voorzien zijn van deurtjes of laden zodat je extra spullen kan opbergen. Voor de keuken in landelijke stijl zijn de trolleys vaak in hout en soms met metaal versterkt. Sommige zijn voorzien van rieten mandjes die heel handig zijn voor het opbergen van bijvoorbeeld keukenhanddoeken. Deze landelijke trolleys ogen heel sterk en zijn dat ook. Ze kunnen tegen een stootje en zijn duurzaam. Je zal er lang plezier van hebben.

Het voordeel van een keukentrolley is dat je hem in de zomer ook buiten kan rollen. Het is een heel handig ding om naast de barbecue of in de buitenkeuken te plaatsen.

En nu.. genieten van de keuken!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten