Zo haal je ook in de winter het beste uit je zwembad
Woonideeën

Zo haal je ook in de winter het beste uit je zwembad

Wie aan zwemmen denkt, denkt meteen aan een heerlijke plons nemen bij zomerse temperaturen en een tropisch drankje. Maar jammer genoeg dalen die temperaturen naar het einde van het jaar toe. Toch kan je ook tijdens deze periode eenvoudig het beste blijven halen uit je zwembad. Benieuwd naar hoe je dat dan doet? Volgende tips geven je inspiratie.

1. Verwarm het zwembad

Deze eerste tip spreekt uiteraard voor zich, maar is wel de meest efficiënte manier om je zwembad te blijven benutten tijdens de frisse maanden. Zet de temperatuur dus zeker niet te laag, want niemand dobbert graag in koud water. Zwembad onderhoud is van groot belang, ook in de winter. Anders zal het water te vuil zijn om in te vertoeven en dat zou zonde zijn. 

2. Combineer met bubbelbad

Al gedacht aan het installeren van een bubbelbad in de buurt van je zwembad? Het mag dan wel verwarmd zijn, de temperatuur in een jacuzzi is meestal nog aangenamer. Wanneer je het dan net iets te fris hebt in het zwembadwater, warm je makkelijk op in het bubbelbad. Voor wie echt van luxe houdt, kan ervoor kiezen een sauna te installeren en je eigen mini-wellness te bouwen. Zo bouw je je tuin om tot een klein paradijs. 

3. Overdek het zwembad

Een derde manier om ten volste gebruik te blijven van je zwembad tijdens de winterperiode, is door het te overdekken. Bouw bijvoorbeeld een serre of een intrekbare overkapping boven je zwembad. Zo creëer je een ruimte die je kan verwarmen. Schaf daarnaast een zwembadstofzuiger aan zodat je het makkelijk proper kan houden en het ten alle tijde klaar is om erin te plonsen. 

4. Verlichte watervallen

Omdat het in de winter snel donker wordt, is het zeer handig om een lichtbron in de buurt van je zwembad te hebben. Denk bijvoorbeeld aan verlichte watervallen die een knusse sfeer creëren en een indrukwekkend visueel effect kunnen toevoegen, en dan voornamelijk wanneer de zon onder is. Op die manier kan je heerlijke late-night zwemsessies houden. 

5. Ijsbaan 

Wie voor winterse sferen wil gaan, kan het vele water uit zijn/haar zwembad doen en enkel een bodem laten staan. De enkele liters die nog overblijven kan je dan bevriezen zodat je een grote ijsbaan bekomt. Hier kan je dan met vrienden leuke schaatspartijtjes op houden of een potje ijshockey op spelen. Hoe dan ook, veel plezier gegarandeerd!

Op zoek naar meer woonideeën? Kijk hier voor de leukste tips en artikelen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten