Geef jouw woonkamer een industriële look met deze 4 snelle tips!
Interieur Woonkamer inspiratie Wooninspiratie Industrieel interieur

Geef jouw woonkamer een industriële look met deze 4 snelle tips!

Ben jij ook zo verliefd geworden op de industriële interieurstijl? Wie niet! Het is helaas niet altijd mogelijk om je hele interieur om te gooien voor een nieuwe trend. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips om op een eenvoudige manier jouw woonkamer een industriële look te geven.

1. Industriële lampen

Elke woonkamer heeft verlichting nodig. Gelukkig zijn er erg veel soorten industriële lampen. Op deze manier breng je op een gemakkelijke manier een industriële look aan in je woonkamer. Vaak zie je in een industrieel interieur lampen van metaal of staal. Hierin valt natuurlijk nog veel te variëren.

Ga je voor een vloerlamp, tafellamp, hanglamp of wandlamp? Dat bepaal je uiteraard helemaal zelf! Let er wel op dat de lampen op een goed zichtbare plek staan of hangen. Anders dragen je lampen natuurlijk niet veel bij aan een industrieel interieur.

Industrieel interieur

2. Kleuren

Vooral bruine en zwarte tinten komen veel terug in een industrieel interieur. Je ziet vaak combinaties als zwart, grijs, cognac en wit. Om nou alles gelijk in deze kleuren te veranderen is misschien een beetje een grote stap. Kleine veranderingen kunnen af en toe al genoeg zijn om je interieur net wat meer die industriële look te geven.

Ga bijvoorbeeld voor zwarte deurklinken en een stoere zwarte bijzettafel. Op deze manier oogt jouw woonkamer gelijk een stuk industriëler. Wil je toch voor de finishing touch gaan? Maak jouw deuren dan echt af door helemaal voor zwart deurbeslag te gaan. Zo trek je die stoere look door je hele huis heen.

Industrieel interieur

3. Eyecatcher

De bedoeling van een eyecatcher is dat deze alle aandacht naar zich toetrekt in het interieur. Met een eyecatcher kun je jouw interieurstijl nog beter aanduiden. Als je dus op een gemakkelijke manier jouw interieur een industriële uitstraling wilt geven, dan kun je dus het best voor zo’n soort eyecatcher gaan. Dit kan van alles zijn. Van grote meubels, zoals een bank, tot kleine woonaccessoires, zoals een vaas. Het is belangrijk om de eyecatcher op een prominente plek te plaatsen, zodat deze niet over het hoofd gezien wordt.

Industrieel interieur

4. Industriële afwerking

Geef jouw woonkamer tot slot een industriële afwerking. Dit doe je door bijvoorbeeld de muur in jouw woonkamer een betonlook te geven. Muren hebben veel effect op de rest van de ruimte en heeft dus veel invloed op jouw woonstijl. Er zijn tegenwoordig erg veel opties als het gaat om industriële muren. Zo kun je onder andere gaan voor baksteenbehang of betonlook verf. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is echter wel belangrijk om eerst te kijken welk soort muur het beste in jouw woning past en daarna kun je aan de slag!

Industrieel interieur

Meer inspiratie voor een industrieel interieur?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie voor een industrieel interieur? Blader dan gerust eens door deze pagina's over lees een van de onderstaande artikelen. Ook als je op zoek bent naar tuin ideeën of algemenere interieur inspiratie, ben je bij Woonblog op de juiste plek. Laat je inspireren!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten