Geef je woonkamer een make-over!
Woonruimtes

Geef je woonkamer een make-over!

Nergens beter dan … thuis. En een warm thuis begint bij een gezellige woonkamer. Je brengt er niet alleen zelf veel tijd door, het is namelijk ook een soort visitekaartje. Het is namelijk dè in je huis om bezoek te ontvangen. Het is dus heel belangrijk dat het een mooie ruimte is. Een ruimte waar je volledig tot rust kan komen. Tijden veranderen en meubels verslijten, dus het kan geen kwaad om jouw woonkamer af en toe een make-over te geven. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? In deze blog geven wij jou 4 tips waarmee je direct aan de slag kunt.  

Raamdecoratie voor de woonkamer

Je let er misschien niet altijd op bij andere huizen. Maar raamdecoratie bepaalt een groot deel van de uitstraling van je huis. Klassieke gordijnen geven bijvoorbeeld onmiddellijk een sfeervol en gezellig effect. Past dit niet bij jouw moderne inrichting? Dan kan je ook glasgordijnen kopen. Glasgordijnen zijn beter bekend als vitrage of voile gordijnen. Ze beperken de inkijk in je huis, maar laten toch voldoende daglicht door. 

Zorg voor voldoende lichtinval

En dat brengt ons meteen bij het tweede punt. Zorg ervoor dat er voldoende natuurlijke lichtinval in je woonkamer valt. Een lichte en zonnige woonkamer is niet alleen goed voor je humeur, het geeft je huis ook een ruimer gevoel. Het enige nadeel: in de zomer kunnen de raampartijen wel hoge temperaturen met zich meebrengen. Investeer daarom zeker in degelijke zonwering. Je kan bijvoorbeeld rolgordijnen kopen. Die zijn budgetvriendelijk en passen goed bij elk interieur. 

Welke kleur moet je kiezen? 

De volgende beslissing: welk kleurenpalet kies je voor je woonkamer? Speel je op safe en ga je voor neutrale tinten zoals beige, wit of grijs. Daar is niets mis mee, maar het maakt je woonkamer wel minder persoonlijk. Als je met een kleuraccent werkt, voeg je meteen een persoonlijke touch toe. Je hebt verschillende mogelijkheden: één wand van de woonkamer in een andere kleur schilderen, het gebruik van een kleurig tapijt of plaats kleurrijke kussentjes in het interieur. Je kiest uiteraard zelf hoe ver je daarin wil gaan.

Het kiezen van je meubels

De juiste meubels kiezen is misschien wel een van de belangrijkste en moeilijkste taken. Ga je voor betaalbare IKEA-meubels met de kans dat ze ook in de woonkamer van je beste vrienden staan? Of ga je toch voor die unieke, maar dure stukken bij de lokale meubelhandelaren? Het kan zeker ook een combinatie van de twee zijn, zolang je budget het toelaat. Zolang jij je maar goed voelt bij je keuze. Succes!  

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten