Flexibele muurdecoratie in je woonkamer
Woonaccessoires Woonideeën

Flexibele muurdecoratie in je woonkamer

Als je het leuk vindt om met enige regelmaat wat anders aan de muur te hangen dan ken je ongetwijfeld het probleem van gaten in de muur die moeten worden weggewerkt. Want de foto van je hond die je aan de muur wilt heeft andere afmetingen dan het stilleven dat er eerst hing. Of dat lampje moet net iets hoger komen te hangen dan zijn voorganger. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Let in ieder geval op wat je aan de muur hangt. Als een muur geen draagmuur is, dan kun je daar beter geen zware objecten aan hangen. De kans bestaat dan dat het item van de muur valt en daarbij de muur flink beschadigt.

Gebruik rails voor wanddecoraties

Bij Rails & Roedes kun je handige rails bestellen voor het ophangen van schilderijen. Die zijn ook prima geschikt voor posters of zelfgemaakte foto’s die je laat afdrukken. Het voordeel laat zich raden. Dankzij de flexibele formaten kun je zonder problemen jouw favoriete afbeeldingen of dat mooie schilderij dat je kocht in een galerie in Spanje aan de muur hangen. Wil je de afbeelding vervangen dan kun je de rails aanpassen zodat de nieuwe decoratie ook weer netjes strak aan de muur hangt. Zet er een paar mooie spotjes op voor de juiste belichting en het is echt helemaal af.

Geen gaten boren

Als je geen gaten wilt boren of als je in een huurhuis woont waarvan de verhuurder dit niet toestaat dan kun je ook gebruik maken van bevestigingsmateriaal dat zelfklevend is. De kleefkracht is voldoende om wanddecoraties van enig gewicht te kunnen ophangen. Dit is dus een prima alternatief voor schilderijrails. Je kunt dit ophangsysteem ook weer relatief eenvoudig van de muur halen als je het niet meer nodig hebt of als je het wilt verplaatsen.

Zo werk je een gaatje weg in de muur

Heb je iets aan de muur gehangen met een plug dan kun je dat gaatje eenvoudig wegwerken met vulmiddel. Dit is te koop in iedere bouwmarkt en ook in grote warenhuizen. Breng een klein beetje vulmiddel op de muur aan en spatel dit voorzichtig in het gaatje. Om kleurverschil weg te werken kun je de muur bijwerken met wat muurverf zodra het vulmiddel is uitgehard. Daarna ziet niemand nog waar je vorige foto of schilderij heeft gehangen.

Inspiratie opdoen voor muurdecoraties

Als je geen eigen foto’s aan de muur wilt hangen dan kun je online volop inspiratie opdoen. In tal van webwinkels wereldwijd vind je prachtige handgemaakte mooie dingen om aan de muur te hangen. Van spiegels tot lampjes en van beeldjes tot fraaie aquarellen en ander schilderwerk. Misschien koop jij wel een schilderij van een kunstenaar die later of na zijn of haar dood enorm beroemd wordt. Dan kan zo’n aankoop in de toekomst nog veel geld opleveren.

Op zoek naar meer inspiratie? Kijk hier voor meer woonaccessoires ideeën!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten