Een zelfbouwproject starten
Hypotheek Wonen

Een zelfbouwproject starten

Je denkt er over een eigen huis te bouwen. Een woning geheel naar jouw smaak en wensen. Wie wil dat nou niet? Zelf of samen je huis bouwen biedt veel voordelen. Om die voordelen te benutten, moet je je wel goed voorbereiden en blijven informeren. Biedt de gemeente of een woningbouwvereniging kavels aan om zelf op te bouwen? Houd dan rekening met de volgende zaken.

Bouwlocatie en budget

Je hebt een mooie locatie gevonden waar je je droomhuis gaat bouwen. Of je hebt een klushuis op het oog dat je wilt verbouwen tot een schitterende woning. Het is dan verstandig te onderzoeken of je er wel kunt bouwen wat je wilt bouwen. Daarvoor moet je het bestemmingsplan en de bouwregels opvragen. En ook niet onbelangrijk: zijn je woonwensen wel binnen je budget te realiseren op die locatie of bij dat bestaande pand?

Advies bij zelfbouw- en CPO-projecten

Bij zelfbouwprojecten en CPO wordt altijd een specialist ingeschakeld die kan adviseren in het opzetten en begeleiden van zelfbouwprojecten. Urbannerdam is zo’n specialist en allround adviseur, zij kunnen bemiddelen tussen verschillende partijen en doen dit al zo’n 10 jaar met veel succes. Ze snappen zowel de professionele partijen als de als eindgebruiker. Zodra er kavels te verdelen zijn door de gemeente, een woningbouwcorporatie of verenging wordt Urbannerdam ingeschakeld. Ze zetten zich met hart in om het project duurzaam succesvol te laten zijn.

Ontwerpen en bouwen

Zodra de financiering rond is en de locatie beschikbaar is kan worden begonnen aan de bouw van je woning. Maar daar gaat natuurlijk het ontwerpen aan vooraf. Hiervoor kun je een architect inschakel. Je kunt ook kiezen voor een kant-en-klaar woningontwerp of een bouwconcept van een bouwbedrijf. Deze keuze is van belang voor het succesvol laten verlopen van je zelfbouwproject.

Oplevering

Is het bijna zover? De oplevering van je huis. Denk dan vast na over de afbouw van je huis: hoe ga je je tuin inrichten, hoe wordt het interieur van je woning en hoe en wanneer ga je verhuizen? Veel geluk in je nieuwe woning!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten