The Art of Flowers: Droogbloemen
Woonaccessoires Woonideeën Wooninspiratie

The Art of Flowers: Droogbloemen

In 2024 zijn droogbloemen opnieuw dé interieurtrend. En om een goede reden! Droogbloemen fleuren niet alleen je huis op, ze geven ook een duurzaam tintje aan je interieur. In tegenstelling tot verse boeketten, die snel verwelken, gaat een droogboeket erg lang mee.

Volgens Beau, eigenaresse van Beauquet, waren droogbloemen nog nooit zo populair. Benieuwd naar de droogbloemen trends voor 2024? Lees dan verder!

Professionele bloemenkunst

Door de verschillende hoogtes, texturen en kleuren zijn droogbloemen een echte eyecatcher in huis. Een droogboeket is zoveel meer dan een boeket bloemen: het is een kunstwerk dat jouw interieur naar een hoger niveau brengt. Je kunt natuurlijk prima zelf aan de slag met losse bloemen. Maar een professioneel samengesteld boeket zorgt voor nét dat beetje extra flair.

Beau van Beauquet deelt haar creatieve proces: "Ik creëer de boeketten niet zomaar. Ik laat me inspireren door eerder gemaakte boeketten, interieur, schilderijen, vazen of andere details op de locatie waar het boeket komt te staan.”

Een tijdloze aanvulling voor elke woonstijl

Modern, industrieel, minimalistisch – you name it, droogbloemen passen bij elke woonstijl. De kleurcombinaties zijn eindeloos, van rustgevende pastels tot knallende kleuren.

Trends van 2019 tot 2023

Beau deelt enkele trends van voorgaande jaren: "Al sinds 2019 zijn de kleuren zacht, oud roze en beige wit favoriet. Boeket 'Kirsten' is zelfs al meer dan duizend keer verkocht!" Ze wijst ook op de opkomst van de beige trend in 2022: "De beige/naturel boeketten zijn tijdloos en passen vrijwel in elk interieur.” Deze kleuren zien we veel terugkomen in de scandinavische, japandi en moderne woonstijlen. 

Trend voor 2024: samenhangend interieur

Breng een professionele uitstraling in je interieur door doordachte kleurkeuzes te maken. Kies een kleur die al aanwezig is in je inrichting, bijvoorbeeld de tinten van je bank. Plaats een droogbloemenboeket met dezelfde kleur op een andere plek, zoals de eettafel. Zo verspreid je de kleuren subtiel door je huis.

Je kunt ook omgekeerd te werk gaan door een veelvoorkomende keukenkleur te laten terugkomen op je tv-meubel. Op deze simpele manier creëer je een samenhangende en stijlvolle uitstraling.

Duurzame kunst blijft lang mooi

Van verse bloemen geniet je vaak maximaal twee weken tot je ze weg kan gooien. Maar bij droogbloemen niet. “Droogbloemen doen het op z’n best in een droge ruimte en zonder direct zonlicht,” zegt Beau.

Op deze manier vervagen de kleuren niet, vallen blaadjes niet uit, en het beste? Elke bloem houdt zijn eigen stijl en kleur. Beau deelt nog een handige tip: “Mocht je last hebben van stof na een tijdje, föhn de bloemen dan (buiten) op de koude en laagste stand!” 

Met deze trends in gedachten, brengt een droogbloemenboeket niet alleen kleur in huis, maar ook een blijvend stukje natuurlijke kunst.

Op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk hier alle blogs voor meer inspiratie voor woonaccessoires!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten