Doe-het-zelf: maak je tuin zomerklaar!
Interieur Woontrends Tuinideeën DIY Seizoenen

Doe-het-zelf: maak je tuin zomerklaar!

Herken je dat? Je bent net met je gezinnetje verhuist naar het huis van je dromen en alles is naar jullie smaak ingericht. De twee onder één kap woning heeft persoonlijke tinten door foto's en tekeningen van de kinderen. Maar de zomer is begonnen, dan wordt er veel meer tijd buiten doorgebracht dan binnen. Waarom heeft je tuin dan niet dezelfde persoonlijke tierelantijnen? Daar kun je zelf heel simpel, snel en niet duur iets aan doen. Je tuin wordt zo echt een verlengde van je huis. Laat die zon maar komen!

Vakantie in eigen tuin

Ik maakte ze vroeger als kind al, theelichthouders van jampotglazen. Het jampotje beplakken met crêpepapier, waxinelichtje er in en klaar. Zo simpel kan het zijn. Lekker de was drogen in de tuin? Waarom hang je geen waslijn op met leuke foto's? Zo gedaan en de kids vinden het vast leuk om te helpen. Er zijn honderden ideeën te bedenken. Bloempotten schilderen, lampionnen maken, vogelhuizen timmeren, vetbollen maken voor de vogeltjes, of een seizoenstafel maken waar de gevonden schelpen op tentoongesteld worden. Dit jaar geen geld meer voor een vakantie, dat is nu geen probleem meer! Ga aan de slag met een leuke DIY!

Breiles van oma

Je ziet ze steeds vaker, de loungesets voor buiten. Maak de banken en stoelen af met zelfgemaakte kussens en kleedjes. Misschien weet je niet hoe je zoiets aanpakt. Heel simpel, ga eens op de thee bij je lieve oma. Die kan het je vast zo uitleggen. Is er geen oma of moeder in de buurt om je uitleg te geven? Kijk dan eens een tutorial op YouTube.

Meer woonideeën op doen

Wil je het creatieve beest echt in je loslaten, doe dan nog meer woonideeën op. Er zijn veel websites die voorbeelden geven om je huis en tuin leuk aan te kleden. Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest, een soort groot digitaal prikbord met afbeeldingen. Je kan er zelf moodboards op maken met afbeeldingen die je interessant vindt. Ook zijn er allerlei bouwmarkten waar doe het zelf artikelen te vinden zijn waarmee je aan de slag kunt in de tuin.

Echt Hema

Inspiratie genoeg inmiddels maar waar haal je al die spullen om je creativiteit op los te laten? Bij Hema! Foto's kun je er gemakkelijk laten afdrukken en knutselspullen zijn er in overvloed. Van te voren kan op de website worden gekeken om nog meer ideeën op te doen. Pak die fiets en rij naar de winkel. Op de terugweg even langs de supermarkt voor wat lekkers voor op de barbecue en je bent helemaal klaar. Je bent straks liever buiten dan binnen. Zet die tent maar op. Dit jaar kamperen we in eigen tuin!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten