DIY's met jampotjes

Ben je op zoek naar leuke DIY's en ideeën voor eenvoudige woonaccessoires? Lees dan deze blog, bomvol leuke doe-het-zelf knutselideeën voor je oude jampotjes en andere glazen potten. Scheelt je meteen een ritje naar de glasbak!

Zelf glazen potjes versieren

Zelf glazen potjes versieren is hartstikke eenvoudig en leuk om te doen met je kinderen. Geef ze knutselvellen, lijm en glitterstiften en laat ze lekker creatief bezig zijn. Je kunt de glazen potten gebruiken om een waxinelichtje in te plaatsen. Plak met een lijmpistool platte glazen gekleurde steentjes op de pot, dat geeft een gaaf effect! Maar ook zonder versiersels van je kinderen kan een glazen pot met een kaars erin sfeervol zijn.

Plantjes in jampotjes

Je kunt de jampotjes ook gebruiken om je tuinkruiden in te bewaren of andere leuke plantjes of bloemen in te zetten. Geef ze een mooi plekje met voldoende licht. Met een stalen ring kun je de potten bevestigen aan een plank om ze zo gemakkelijk aan de muur te kunnen hangen. Een echte eye-catcher!

DIY jam potje

Zelf woonaccessoires maken

De mogelijkheden voor het maken van woonaccessoires met jampotjes zijn oneindig. Je kunt er je pennen en potloden in bewaren, of je make-up, snoepjes of de pot als glas voor heerlijke limonade. Maar je kunt de glazen potjes zelf ook zo aanpassen dat je ze kunt gebruiken als spaarpot of als zeepdispenser.

DIY jam potje

Knutselen met glazen potjes

Knutselen met glazen potjes is hartstikke leuk en het levert vaak zeer mooie en persoonlijke woonaccessoires op. En het kost haast niets! Heb jij ook wel eens iets geknutseld met jampotjes? Misschien voor een speciale gelegenheid of voor feestdagen zoals Pasen en Kerstmis? Vertel ons over jouw meest creatieve DIY's met glazen potten in de reacties hieronder.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten