DIY: 4 Creatieve ideeën om je voordeur meer karakter te geven
DIY Voortuin ideeën

DIY: 4 Creatieve ideeën om je voordeur meer karakter te geven

Wil jij je voordeur persoonlijker maken? Ben jij de kleur beu of wil jij gewoon je voordeur een make-over geven? De voordeur is tenslotte het visitekaartje van je huis. Een voordeur geeft de eerste indruk van de stijl en persoonlijkheid van jouw woning. Bijvoorbeeld een naambordje voordeur dat perfect past bij de uitstraling van je huis. In deze blog geven wij 4 creatieve ideeën om de voordeur eens flink onder handen te nemen.

1. Een nieuwe likje verf

Met een andere kleur krijgt jouw deur gelijk een nieuwe uitstraling. Kies voor een kleur die bij jou past en die jouw woning helemaal compleet maakt. Controleer eerst of jij je voordeur een andere kleur mag geven. In sommige gemeenten maken ze hier afspraken over. Is het verven geen probleem? Kies dan voor vrolijke tinten zoals turkoois, felrood of zonnig geel. Met een nieuwe kleur krijgt jouw voordeur een persoonlijk tintje. Zo valt jouw voordeur lekker op in de straat.

2. Voordeur in de spotlights

Schaf leuke en sfeervolle verlichting aan. Dit maakt jouw deur niet alleen veiliger, maar ook gezelliger. Installeer wandlampen die je aan beide kanten bevestigt. Of kies een hanglamp voor boven de deur. Met warm licht creëer je een gezellige en knusse sfeer. Dan valt je voordeur lekker op, ook in het donker. Vind altijd je voordeur terug met je eigen verlichting en loop nooit meer aan je deur voorbij.

3. Verander het deurbeslag

Met deurbeslag bedoelen wij alle scharnieren, deurklinken en soorten sloten. Deze onderdelen zijn perfect naar jouw smaak aan te passen. Kijk goed naar wat bij de kleur van de voordeur past. Deze accessoires zijn er van staal, aluminium of kunststof. Tegenwoordig is deurbeslag in veel verschillende uitvoeringen te krijgen. Zo zit er voor iedereen iets tussen. Jij bepaalt hoe jouw voordeur eruit komt te zien. Dit maakt de deur echt het visitekaartje van jouw woning. 

4. De kers op de taart: het naambord

Natuurlijk wil je mensen laten weten wie er achter zo’n unieke voordeur woont. Naast de deurmat is een naamplaat het welkomstbord van je woning. Het is belangrijk dat dit goed bij jou en je woning past. Dit bereik je door een leuk en origineel naambordje op je voordeur te plaatsen met de familienaam erop. Een naamplaat is er in vele soorten en maten. Ga je voor een naambord van hout, metaal of kunststof? Kies jij voor een naambord met sierlijke letters of hou je het strak en modern? Een naambord creëert een warme en huiselijke sfeer.

Meer trends en woning ideeën?

Natuurlijk is er nog veel meer te personaliseren aan je woning. Wil jij na de make-over van je voordeur nog meer klussen? Bekijk dan de artikelen over de vele woontrends die wij op Woonblog hebben staan. Zo neem jij je huis onder handen en heb jij de meest hippe woning van de straat.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten