Dit zijn dé voordelen van kunststof in het exterieur van je woning!
Klussen Wonen Woonideeën

Dit zijn dé voordelen van kunststof in het exterieur van je woning!

zijn jouw kozijnen, deuren en boeiboorden nog van hout? Dan zien ze er waarschijnlijk een stuk minder mooi uit dan een aantal jaar geleden. Je kunt proberen ze op te lappen, maar dit lukt helaas niet altijd. Als er geen eer meer aan te behalen is, zit er niets anders op dan ze te vervangen. Je kunt opnieuw voor hout kiezen, maar ook voor kunststof. In deze tekst lees je wat de voordelen zijn van kunststof aan de buitenkant van je woning.

Beter bestand tegen het Nederlandse weer

Het weer in Nederland is op zijn zachtst gezegd wisselvallig. Kozijnen, deuren, gevelbekleding en boeiboorden worden onder meer blootgesteld aan vocht, zon en vorst. Als ze van hout zijn, kunnen ze verkleuren door zonlicht. Daarnaast kan dit materiaal vocht opnemen, waardoor het uiteindelijk gaat rotten. Vervang je hout door kunststof? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Kunststof is namelijk niet gevoelig voor zonlicht en water. Hierdoor heeft het over het algemeen een langere levensduur dan hout.

Heeft weinig onderhoud nodig

Om hout aan de buitenkant van je woning mooi te houden, moet je het zo nu en dan onderhouden. Je verkleint hierdoor bovendien de kans dat het materiaal aangetast wordt door het weer. Gebruik je kunststof aan de buitenkant van je woning? Dan hoef je hier amper naar om te kijken. Om ervoor te zorgen dat kunststof gevelbekleding, kozijnen, deuren en boeiboorden hun mooie uitstraling behouden, volstaat het vaak om ze een paar keer per jaar schoon te maken. Dit kun je zelf doen, maar veel mensen besteden dit ook uit aan een bedrijf.

Bescherming tegen vocht en schimmel

Boeiboorden en kunststof gevelbekleding spelen een belangrijke rol bij het beschermen van je huis tegen vocht en schimmel. Kunststof is waterproof en voorkomt dat vocht je huis binnendringt, wat kan leiden tot schimmelgroei en structurele schade. Daarnaast is kunststof bekleding ook bestand tegen schimmelgroei zelf, waardoor je de gezondheid van je gezin beschermt en de onderhoudskosten verminderen in verband met schimmelverwijdering vermijdt.

Goedkoper

Voordat je voor kunststof aan de buitenkant van je woning kiest, wil je ongetwijfeld ook weten wat je hiervoor betaalt. De meeste mensen kijken hiervoor simpelweg naar de aanschafprijs van kunststof en vergelijken deze met de prijs van hout. Als je deze aanpak hanteert, oordeel je waarschijnlijk dat kunststof duurder is. Kunststof heeft inderdaad een hogere aanschafprijs, maar op de lange termijn bespaar je juist door voor dit materiaal te kiezen. De levensduur van kunststof ligt namelijk hoger dan die van hout. Bovendien ben je geen geld kwijt aan onderhoudsmaterialen, zoals verf en kwasten.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten