Dit zijn de tuintrends van 2023!
Woontrends Tuinideeën Achtertuin ideeën

Dit zijn de tuintrends van 2023!

De afgelopen jaren is de achtertuin een steeds populairdere uitvalsbasis geworden. Waarom zou het ook niet als je tuin een waar paradijsje is? Benieuwd naar de nieuwste tuintrends van 2023? Hieronder hebben wij ze voor je op een rijtje gezet!

1. Natuurlijke materialen

Ook in 2023 zijn natuurlijke tuinmeubels weer enorm populair. Niet alleen omdat natuurlijke materialen beter voor het milieu zijn, maar ook omdat het meer contrast aanbrengt in de tuin en erg lang meegaat. Ga bijvoorbeeld voor een houten tuinset met lichtgrijze tuinkussens. Deze tuintrend past erg goed bij de ibiza tuinstijl, maar ook met andere tuinstijlen is deze nieuwe trend eenvoudig te combineren. Let er bij het aanschaffen van natuurlijke materialen op, dat deze op een eerlijke manier verkregen zijn. Dit kun je herkennen aan het keurmerk op het meubelstuk.

tuinset

2. Ronde en organische vormen

Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de tuin zijn ronde en organische vormen helemaal hip en trending. De klassieke, rechthoekige tuintafel maakt plaats voor organische en ovale varianten. Deze trend toepassen? Combineer bijvoorbeeld natuurlijke materialen met de organische tuintrend van dit jaar en ga voor een ovale, houten tuintafel met stoelen in een bananenvorm.

Tip: trek de organische tuintrend door naar de rest van de tuin door middel van een cortenstaal borderrand, waarmee je ronde vormen aanbrengt.

tuininspiratie

3. Duurzaam

Na een prijzig jaar zijn we ons steeds bewuster geworden van onze uitgaven. We geven ons geld daarom liever uit aan duurzame oplossingen. Neem bijvoorbeeld tuinverlichting op zonne-energie in plaats van het aan laten leggen van elektra in de tuin. Je bespaart daarmee ook mooi op de energierekening. Zuiniger leven gaat op deze manier hand in hand met duurzaamheid.

Zo zien we bijvoorbeeld dat meubelen van gerecycled materiaal en/of tweedehands meubelen helemaal in zijn. Ook is de groene tuin, waar veel insecten zich kunnen nestelen, weer helemaal terug. Naast veel planten en bloemen, zijn er nog meer dingen die je kunt doen om het voor insecten zo aantrekkelijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld door een insectenhotel te plaatsen.

tuininspiratie

Meer tuininspiratie?

Wil je meer tuinideeën? Op Woonblog vind je volop tuinideeën om oneindig te variëren met jouw tuin. Houd je bijvoorbeeld meer van een mediterrane tuin of ben je meer fan van een Japanse tuin? Van welke stijl je ook houdt, bij Woonblog hebben we voor iedereen wel leuke tuinideeën in onze blogs! Kijk eens hieronder en doe meer tuininspiratie op.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten