Dit zijn dé 6 keukentrends van 2022!
Keuken inspiratie Wooninspiratie Woonideeën

Dit zijn dé 6 keukentrends van 2022!

Het is weer zover: de keukentrends van dit jaar zijn bekend! Is jouw keuken toe aan vervanging of kan jouw keuken wel een opknapbeurt gebruiken? Dan hebben we goed nieuws! Bij Woonblog hebben we de 6 nieuwste keukentrends van dit jaar voor je op een rijtje gezet. Ben jij benieuwd wat de nieuwkomers zijn van 2022? Lees dan snel verder.

1. Marmerlook met een gouden touch

Wanneer je marmer en goud met elkaar combineert krijg je een zeer luxe uitstraling. Mede daarom is deze combinatie in de keuken ook zo populair geworden. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: waar wil je marmer terug laten komen? Ga je voor een marmer blad, marmer achterwand of marmer wasbak? Maak een keuze uit een van deze opties want te veel marmer kan echt overkill zijn.

keukeninspiratie

2. Japandi: strak en minimalistisch

Japandi is een term die je misschien al wel vaker voorbij hebt zien komen: het is een combinatie van de Japanse en Scandinavische woonstijl. Bij deze trend combineer je het moderne en strakke design van de Scandinavische woonstijl en het rustige en natuurlijke van de Japanse woonstijl. Kortom: je neemt het beste van beide werelden.

In een Japandi keuken zijn een open indeling, organische vormen en natuurlijke materialen kenmerkend. In combinatie hiermee kun je het best gaan voor warme kleuren. Deze versterken namelijk de rustige uitstraling.

3. Nog steeds hip: de zwarte keuken

Voorlopig is deze keukentrend nog niet voorbij, een donkere keuken is anno 2022 nog steeds helemaal hip. Dit jaar zie je zwarte keukens niet alleen met gouden accessoires, maar ook in combinatie met donkere accessoires. Je kunt dus gerust voor een zwarte keuken met een zwarte kraan gaan. Voor echte liefhebbers van zwart (of andere donkere kleuren) is deze trend uitermate geschikt.

keukeninspiratie

4. Go metallic

Houd jij wel van een stoere en moderne keuken? Dan is een keuken met metaallook echt iets voor jou. Metallook combineer je eenvoudig met koper, goud of zwart. Wil je jouw keuken wat minder strak laten ogen? Ga dan voor een combinatie met hout. Meer keukeninspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de keukens van Budgetplan!

5. Pastelkleurig

Bright Skies en Olive Sprig zijn niet voor niets de kleuren van 2022. Misschien ben je het niet gewend, maar ook in de keuken mag je dit jaar wel wat kleur laten terugkomen. Vrolijke pastelkleuren laten jouw keuken helemaal tot leven komen.

keukeninspiratie

6. Een keuken met de slimste innovaties

Tegenwoordig ontkom je er bijna niet meer aan: slimme apparaten in huis. En als we eerlijk zijn, kunnen we ook niet meer zonder. Voor keukens zijn er steeds meer slimme innovaties om jouw leven een stuk gemakkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een Quooker die jou binnen een handomdraai voorziet van warm water of bruiswater.

Heb je zelf een kleine keuken? Slimme innovaties kunnen je veel ruimte besparen. Tiny houses worden steeds populairder en vragen om veel handige snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een verrijdbaar barblad of een op maat gemaakte keuken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten