Dierenharen verwijderen uit je huis: tips voor een haarloze woning
Wonen

Dierenharen verwijderen uit je huis: tips voor een haarloze woning

Of je nou de eigenaar bent van een hond, een kat of een andere diersoort: dierenharen zijn een terugkerend probleem. De haren lijken vaak een onvermijdelijk onderdeel van het dagelijkse leven. Je blijft maar schoonmaken, maar helaas blijven ze terugkomen. Hoewel de huisdieren gigantische lieve beesten zijn, kunnen de haren zich snel ophopen. Dit kan zorgen voor een uitdaging voor het schoonhouden van je huis. In dit blog delen we een aantal slimme manieren en tips om dierenharen uit je huis te verwijderen en je woning langer haarvrij te houden.

Borstel je huisdier

Als je haren in je woning wil verminderen dan begint de eerste stal bij het diertje zelf. Regelmatig borstelen helpt om losse haren te verwijderen voordat ze zich overal verspreiden. Zorg ervoor dat je de juiste borstel gebruikt voor het type vacht van je huisdier. Zoek goed uit hoe vaak je jouw huisdier moet borstelen. Sommige honden moet je wekelijks borstelen, terwijl dit bij katten of konijnen heel anders kan zijn. Zorg daarnaast dat de vacht schoon en gezond blijft. Dit doe je door je huisdier regelmatig te wassen. Gebruik hiervoor de juiste shampoo. Doe dit al wanneer je huisdier nog jong is, zodat hij of zij er direct aan kan wennen.

Kwalitatieve schoonmaakproducten

Wil je jouw woning zo schoon mogelijk houden, dan is het belangrijk om te investeren in kwalitatieve schoonmaakproducten. Denk bijvoorbeeld aan een krachtige stofzuiger met een HEPA-filter. Dit apparaat kan gigantisch veel haren verwijderen van vloeren en meubels. Zorg dat je de randen en hoeken niet overslaat. Let wel op dat je huisdier een apparaat dat zoveel geluid maakt wel kan afschrikken. Breng je huisdier daarom naar boven waar het stofzuiger geluid niet komt of schaf bijvoorbeeld een hondenbench aan. Op dit soort momenten kan je huisdier aan deze geluiden wennen en loopt hij of zij niet steeds in de weg.

Schoonhouden van de woonplek

Jouw huisdier heeft ook regelmatig slaap nodig. Zorg dat je ook deze plek regelmatig reinigt. Denk bijvoorbeeld aan het verversen van het hooi in het konijnenhok of het uit stofzuigen van de kattenpaal. Doe je dit niet, dan dwarrelen alle haren al snel weer door je woning. Ook zijn er speciale haarverwijderingsproducten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn ontworpen om dierenharen van verschillende oppervlakken te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan speciale handschoenen.

Gebruik van andere artikelen

Je hebt nog genoeg andere schoonmaakartikelen die je kunnen helpen bij het schoonhouden van jouw woning. Denk bijvoorbeeld aan microvezeldoeken. Met deze doeken veeg je haren gemakkelijk weg van meubels en andere accessoires zoals lampen. Je kan ook plakband gebruiken of een kledingroller om dierenharen te verwijderen van stoffen meubels zoals de bank, kussens of stoelen. De haren zullen al snel vastplakken aan de plakkerige zijde van deze artikelen. Hoe zorg jij ervoor dat je woning haarvrij blijft?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten