De trends van het komende najaar
Inrichting Duurzaam Interieur

De trends van het komende najaar

Een duurzaam design, natuurlijke kleuren en vooral veel rust en warmte in huis: het zijn de steekwoorden van de woontrends van het komende najaar. Of het nu gaat om de slaapkamer of de woonkamer: duurzaamheid, rust en warmte komen overal terug. Hoe pak je dat nu precies aan? Welke producten moet je straks echt in huis hebben en welke dingen kun je beter in de schappen van de winkel laten liggen?

Duurzame invulling van je kamers

Heb jij nog een zware muur zonder nuance, of gebruik je het als hoofdkleur? Die trend is komend najaar helemaal uit. Dit jaar gaat het om een duurzame invulling van je kamers. Dus kies je voor bijvoorbeeld groene muren, veel planten en uiteraard duurzame materialen.

Bij een duurzame invulling kun je denken aan ronde, organische vormen. Dat komt terug in je meubilair, maar ook in de eventuele decoraties die je neerzet. Misschien wil je ook aan de slag met je thuiswerkplek. Daar is een plant neerzetten altijd een goed idee, omdat dit voor meer inspiratie en het bevorderen van je creativiteit zorgt.

Helemaal uit dit jaar is ‘fast-furnishing’: dat zijn meubels en producten van lage kwaliteit, die snel aan vervanging toe zijn. Investeer liever in iets dat jaren mee kan. Dat is pas een duurzame keuze!

Rustig aan met de decoratie

Komend najaar breng je door in een opgeruimd huis. Ze zeggen wel eens dat een opgeruimd huis een opgeruimde ziel is, en dit najaar is dat credo belangrijker dan ooit. Natuurlijk kun je nog steeds gewoon wat leuke seizoensdecoraties neerzetten, maar onthoud dat overdaad schaadt.

De sfeer zit hem dit najaar in de subtiliteit. In plaats van op elke hoek een decoratie neer te zetten of op te hangen, geef je je kamer hier en daar een touch. Het zorgt voor meer rust in het hoofd, zonder dat het meteen een saaie kantoorlook aan je kamer geeft.

Meer warmte in de kleuren zoeken

Dit jaar zijn aardebruine tinten, beige en terracotta’s wat meer warmte in je kamer brengen. Roodbruine en bruine tinten zijn komende winter en herfst favoriet. Ze zetten meteen een warme sfeer neer. Voor in de slaapkamer is een roodachtige kleiachtergrond een goed idee. Je kunt dit matchen met roze beddengoed. Niet te fel roze, maar wat meer richting pasteltinten.

Ook in deze warme oase is het belangrijk dat je duurzame keuzes maakt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor duurzaam linnen beddengoed voor wat meer rust. Zoals je ziet, gaat het komend najaar om warmte en rust in huis. En daar zijn veel mensen in 2023 toch wel behoorlijk aan toe.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten