De leukste Ikea hacks

De leukste Ikea hacks vind je hier! Ikea is misschien wel de bekendste woonwinkel van de wereld. Er zijn maar weinig mensen die er geen meubels van in hun huis hebben staan. Misschien juist een reden om de meubels van deze grote woonketen te vermijden denk je misschien. Maar wist je dat je je Ikea meubels vaak heel makkelijk kunt opleuken? Geef ze een likje verf en gebruik ze eens voor iets anders dan waar ze voor bedoeld zijn. Binnen een mum van tijd ben je weer super origineel en kun je toch lekker (goedkoop) je meubels bij Ikea scoren! Doe hier alvast wat inspiratie op voor je volgende DIY project.

Kruidenrekjes naar boekenrekjes

We beginnen met een simpel projectje, van deze kruidenrekjes maak je namelijk super makkelijk boekenrekjes. Leuk voor de kinderkamer! De kruidenrekjes hebben origineel een lichte houtkleur. Geef ze een leuk kleurtje om ze nog origineler te maken. Zet je er een paar leuke boekjes in, functioneel en ook nog eens een leuke decoratie.

Ikea hack: de ladenkast

Deze ladenkast Ikea hack zie je heel vaak voorbij komen op Pinterest. Waarschijnlijk omdat het zo makkelijk is om van zo'n ladenkast de showstopper van je slaapkamer te maken. Geef 'm een likje verf en een paar nieuwe handgrepen en je herkent 'm niet meer terug!

ladenkast

Ikea DIY: krukje schilderen

Nog zo'n leuke Ikea DIY: het Bekväm krukje schilderen. Dit krukje hebben ontelbaar veel mensen in huis staan. Het is dan ook het ideale opstapje voor bijvoorbeeld de bovenste keukenkastjes. Maar je kunt dit krukje ook voor heel andere doeleinden gebruiken. Het is namelijk een ontzettend leuk bijzettafeltje. Of gebruik 'm als plantentrapje. Geef de pootjes of de bovenste helft een leuk kleurtje dat bij je interieur past en je DIY project is al klaar!

ikea DIY ikea DIY

Tover je stellingkast om

Stellingkasten zijn hip, hot en happening! Perfect om je woonkamer een beetje aan te kleden en je mooiste spulletjes uit te stallen. Het kan alleen best lastig zijn om een mooie stellingkast te vinden die bij jouw interieur past en niet ook nog eens peperduur is. De Ikea Vittsjö stellingkast is zelfs zonder dat 'ie gehackt is al een leuke toevoeging aan je interieur. Wil je graag dat de kast perfect bij jouw industriële of moderne interieur past? Geef dan de stelling een kleurtje en beplak de glazen plankjes met een folie. Of vervang het glas gewoon helemaal door plankjes.

stelling kasten

Ikea Billy hacks

Ikea hacks voor de Billy boekenkast mogen natuurlijk niet in ons lijstje ontbreken. De Billy is misschien wel de bekendste boekenkast van de hele wereld die je perfect kun restylen naar je eigen smaak. Geef de achterwand bijvoorbeeld een printje met plakfolie of behang. Wist je dat je van de Billy ook heel goed een inbouwkast kunt maken? Dat is misschien meer iets voor de gevorderde klusser. Dus vraag je handige vriend, buurvrouw, vader of tante om hulp als je dit project niet in je eentje aandurft!

Ikea hacks voor de keuken

Ook in de keuken kun je een heleboel leuke Ikea hacks toepassen. Gebruik bijvoorbeeld een lectuurback als handige opberger voor aluminium- en plasticfolie. Of maak een leuk systeem om je glazen op te hangen met de wandplanken uit de Lack serie.

Speelgoedkeuken hack

Hoe gaaf zijn deze speelgoedkeuken hacks? Tover het speelgoedkeukentje van de Ikea tot een super gaaf gepersonaliseerd keukentje voor je kleine meid! Gebruik plasticfolie voor het aanrechtblad, koop nieuwe handgreepjes en geef de kastjes een leuk kleurtje. Voeg een paar leuke accessoires toe en klaar is kees. Het perfecte verjaadags- of sinterklaascadeautje!

Ikea hacks

Meer woonkamer inspiratie

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Bekijk eens onze artikelen: Woonkamer inspiratie: ontdek welke stijl bij jou past! en 11x de gaafste retro meubels.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten